Χωρίς φωτιές το λιμάνι της Ναυπάκτου τη Μ.Παρασκευή – Αρνητικό το αρχαιολογικό συμβούλιο

Τελικά η συνεδρίαση του αρχαιολογικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα επιφύλασσε για τη Ναύπακτο μια αρνητική εξέλιξη όσον αναφορά τις φωτιές που βάζει ο δήμος στις πολεμίστρες του καστρολίμανου ανήμερα της Μ.Παρασκευής κατά το πέρασμα των Επιταφίων της πόλης.
Το συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της προϊσταμένης του κ.Κουμούση και παρόλο που η ίδια δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων έστω και την ύστατη ώρα η πρόταση της αντιδημάρχου κ. Ζιαμπάρα τηλεφωνικά για να μεταπεισθεί προτείνοντάς της τη λύση του ειδικού μίγματος(ζελέ) φαίνεται ότι δεν καρποφόρησε.

Έτσι αυτή τη στιγμή ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης που θα συνάδει με τον νόμο. Από την επικοινωνία που είχαμε με την κ.Ζιαμπάρα μας ανέφερε ότι από το γνώριμο σκηνικό παραμένει ο γνωστός μας Σταυρός στην είσοδο του λιμανιού και οι φωτιές στο σημείο που σταματούν οι Επιτάφιοι (στο σημείο δηλαδή που τελείται και ο Αγιασμός των υδάτων). Σε κάθε περίπτωση ανέφερε η κ.Ζιαμπάρα θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον μυσταγωγικό χαρακτήρα της βραδιάς, με την προσθήκη φώτων στα σημεία όπου τοποθετούνταν οι φωτιές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατέληξε αφού θα πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και εντάξει απέναντι στους νόμους.

πηγή : nafpaktianews.gr