Έργα 4,4 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον δήμο Αγρίνιου

Έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,4 εκατομ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι παρεμβάσεις που προωθούνται, απλώνονται σε όλο το εύρος του δήμου και περιλαμβάνουν αθλητικές υποδομές, περιβαλλοντική προστασία, οδικά δίκτυα κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην ένταξη του έργου της αποπεράτωσης του «κλειστού – φάντασμα» στην αερογέφυρα, με προϋπολογισμό 625.869 ευρώ, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινωνίας στο Αγρίνιο αλλά και την αποκατάσταση της Διώρυγας Δίμηκου για την απορροή των υδάτων και την οριστική αντιμετώπιση της ανόδου της στάθμης της Λυσιμαχείας, που αρκετές φορές προκαλούσε προβλήματα πλημμυρών. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Επίσης λύνεται και ένα σοβαρό θέμα που υπήρχε σε διάφορες περιοχές του Αγρινίου, και συγκεκριμένα αυτό της επικινδυνότητας οδικών κόμβων. Πρόκειται για κόμβους, σε περιοχές με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και κοντά σε σχολικές μονάδες, όπου η τοποθέτηση και λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών ήταν απαραίτητη, για την αποφυγή ατυχημάτων.Συνολικά 690.000 ευρώ διατίθενται για την φωτεινή σηματοδότηση των συγκεκριμένων κόμβων, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα, κατοίκων, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και του δήμου Αγρινίου.

Παράλληλα, 1.145.000 ευρώ θα διατεθούν , για έναν σημαντικό δρόμο που εξυπηρετεί καταρχήν την πρόσβαση στον ΧΥΤΑ Στράτου, εκατοντάδες κατοίκους του Βάλτου για τις μετακινήσεις αλλά και τις αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες τους. Πρόκειται για τον δρόμο Κεχρινιά – Λεπενού.

Αναλυτικά τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον δήμο Αγρινίου, είναι:
1. Κλειστό γυμναστήριο Αγρίνιου – προϋπολογισμός 625.869 ευρώ – εντάχθηκε
2. Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Παραβόλας – προϋπολογισμός 150.000 ευρώ – εντάχθηκε
3. Αποκατάσταση Διώρυγας Δίμηκου για την απορροή των υδάτων και την αντιμετώπιση της ανόδου της στάθμης της Λυσιμαχείας – προϋπολογισμός 1.000.000 ευρώ – εντάχθηκε
4. Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης πόλεως Αγρινίου – προυπολογισμός 690.000 ευρώ – εντάχθηκε
5. Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δρόμου Κεχρινιά – Λεπενού – προϋπολογισμός 1.145.000 ευρώ – εντάχθηκε
6. Αποπεράτωση οδού Άνω-Κάτω Κερασόβου – προϋπολογισμός 300.000 ευρώ – εντάχθηκε
7. Αποπεράτωση πλατείας Γαβαλούς – προϋπολογισμός 300.000 ευρώ – εντάχθηκε
8. Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης δρόμου από Τσιλιγιαννέικα έως Ποταμούλα Μακρυνείας – προϋπολογισμός 200.000 ευρώ – εντάχθηκε