Ένταση και επεισόδια για να αποτραπεί η μεταφορά του ΚΕΠΠΥΕΛ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Κέντρο Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων Μεσολογγίου(ΚΕΠΠΥΕΛ), όταν μετά από απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για μεταφορά της υπηρεσίας στο Αγρίνιο, οι υπάλληλοι ξεκίνησαν άμεσα τη μετακόμιση, παρόλο που το έγγραφο έδινε χρόνο μέχρι το τέλος του μήνα.

Επειδή το θέμα της μεταφοράς είχε τεθεί και παλιότερα, η δημοτική αρχή Μεσολογγίου είχε πάρει απόφαση να καλύπτει τα έξοδα του ενοικίου του κτιρίου προκειμένου η υπηρεσία να μην μετακινηθεί. Μάλιστα παραχώρησε και τον πρώτο όροφο του πρώην δημαρχείου Οινιάδων για τη στέγασή της, ώστε να μην σπατάλαται ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Και ενώ ο πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, τον οποίο είχαν επισκεφθεί ο δήμαρχος Παν. Κατσούλης και ο αναπληρωτής δημάρχου Παντ. Καρατσόλης, είχε διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσία δεν θα μεταφερθεί, σήμερα το πρωί έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τόσο το γεγονός αυτό, όσο και η προκλητική στάση της προϊσταμένης, η οποία ήταν ανένδοτη στο να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, ώστε ο δήμαρχος να κάνει τις απαιτούμενες επαφές, εξόργισε τους δημοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των φορέων που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της υπηρεσίας για να εμποδίσουν τη μετακόμιση .

Νωρίς το μεσημέρι είχε επιχειρηθεί και πάλι η μετακόμιση, ο αντιδήμαρχος Παν. Καρατσόλης πήγε στα γραφεία και πήρε τη διαβεβαίωση από την προϊσταμένη ότι η μετακόμιση θα αναβληθεί ως τη Δευτέρα. Όμως λίγο αργότερα και ενώ ο κ. Καρατσόλης είχε αποχωρήσει, η μετακόμιση ξεκίνησε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά στα κρυφά. Όμως έγινε αντιληπτή, καθώς κλήθηκε φορτηγό από μεταφορική, και σε λίγα λεπτά εκπρόσωποι φορέων της πόλης και δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΚΕΠΠΥΕΛ. Εκεί ακολούθησαν σκηνές έντασης, αφού η προϊσταμένη και οι υπάλληλοι ήταν αμετακίνητοι στη θέση τους για μεταφορά της υπηρεσίας, αναγκάζοντας τους φορείς να κάνουν κατάληψη του κτιρίου και να αδειάσουν το φορτηγό, μεταφέροντας τα πράγματα και πάλι στα γραφεία. Στο μεταξύ κλήθηκε και η αστυνομία, άνδρες της οποίας προσπάθησαν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση.

Τελικά η μεταφορά απετράπη, και απ’ ότι φάνηκε η βιασύνη οφείλονταν στο γεγονός ότι από την Δευτέρα ξεκινά η προεκλογική περίοδος και βέβαια δεν γίνονται μετακινήσεις υπηρεσιών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες…

πηγή : aixmi-news.gr