Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Προκηρύχθηκε από το δήμο Αγρινίου ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων σε Αιτωλοακαρνανία μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο διαγωνισμός αφορά την υλοποίηση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Στράτου. Ο ανάδοχος που θα προκύψει απο το διαγωνισμό θα αναλάβει, μέσω σύμπραξης διάρκειας 27 ετών, την επεξεργασία 110.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως. Η επιλογή του ιδιωτικού ομίλου θα γίνει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Το κράτος θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το ύψος της χρηματοδοτικής συμβολής του κράτους θα προσδιορισθεί στο πλαίσιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 78.100.000 €, πλέον Φ.Π.Α., ωστόσο ο ακριβής προϋπολογισμός θα καθορισθεί βάσει των αποτελεσμάτων του ανταγωνιστικού διαλόγου του διαγωνισμού.