Νέα “κοκορομαχία” στο δημοτικό συμβούλιο – Αποχώρηση της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας [video]

Αλλή μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβοιύλιο Αγρινίου είχαμε απόψε το βράδυ, με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών μεταξύ των παράταξεων και την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Παπαδάκης

Αφορμή για την ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου στάθηκε η συζήτηση για την αξιοποίηση κληροδοτήματος στο Δ.Δ. Καινουρίου του δήμου Αγρινίου. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει πρόθεση από τον δήμο μετά από συνεννόηση με το «Χριστιανικό και Φιλανθρωπικό Συλλόγο Αγ.Νικόλαος Καινουργίου» που διαχειρίζεται το ακίνητο, το ημιτελές κτίριο του συγκεκριμένου κληροδοτήματος να ενταχτεί σε πρόγραμμα για να ανεγερθεί ΚΑΠΗ.

Από την μείζονα αντιπολίτευση εκφράστηκαν ενστάσεις για τον τρόπο που εισήλθε προς συζήτηση το θέμα, με τον κ. Καζαντζή να ισχυρίζεται πως το θέμα αυτό έρχεται για συζήτηση «εκ του πονηρού», αφού όπως σημείωσε “δεν μπορεί η εισήγηση του θέματος να είναι μισή σελίδα και να κάνει λόγο για “αποπεράτωση ΚΑΠΗ”. “Ποιο ΚΑΠΗ; Πότε ο δήμος ξεκίνησε ΚΑΠΗ στο Καινούργιο για να το αποπερατώσει τώρα;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Η αναφορά όμως του Νίκου Καζατζή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού που διακόπτοντάς τον χαρακτήρισε προσβλητικά τα λεγόμενά του. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης να επισημαίνει στο πρόεδρο του δυμβουλίου κ. Γρίνο πως δεν είναι δυνατόν να τους αφαιρείται ο λόγος και να διακόπτεται από το δήμαρχο. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη, χωρίς να έχει τον λόγο, ο έτερος σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Σβεντζούρης, για να προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου. “Δεν ζητήσαμε τη συνδρομή της Αστυνομίας” είπε ο δήμαρχος προς τον αστυνομικό στο επάγγελμα δημοτικό σύμβουλο, προερχόμενο απο τη Δημοτική Ενότητας της Νεάπολης. Η ανάφορά αυτή προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις από την μείζονα αντιπολίτευση και ενώ προς στιγμή έδειχναν τα πράγματα να ηρεμούν, όταν ο κ. Σβεντζούρης ζήτησε αμέσως μετά το λόγο επί προσωπικού, ο πρόεδρος του συμβούλιου, τον ρώτησε σε τι συνίσταται το προσωπικό. Αυτό προκάλεσε εκ νέου εντονότατες αντιδράσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης με τον Κ. Καλαντζή να επιτείθεται για άλλη μια φορά στον πρόεδρο του συμβουλίου για τη διαχείριση του κανονισμού του Σώματος και τελικά τους συμβούλους της μείζονας αντιπολίτευσης να αποχωρούν.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της αποχώρησης:

Μετά την αποχώρηση ο κ. Σιδέρης της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο των αποχωρήσεων, ενώ επεσήμανε προς το δήμαρχο πως είναι υποτιμητικό να χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί για την επαγγελματική ιδιότητα ενός συμβούλου. Η αλήθεια είναι πως το επίπεδο του διαλόγου μεταξύ των δυο μεγάλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου είναι πολύ χαμηλό. Πέρα από τις όποιες σκοπιμότητες που είναι λογικό έως ένα βαθμό να υπάρχουν, πολλές εντάσεις ίσως και μερικές αποχωρήσεις θα ήταν δυνατόν να αποφευχθούν αν γίνονταν μια καλύτερη και πιο δίκαιη διαχείριση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου… ώστε να μην υπάρχουν εκατέρωθεν παράπονα και εντάσεις. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο πολλάκις να μετατρέπεται σε καφενείο…