Το κάστρο της Ναυπάκτου βάζει στο επίκεντρο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στη 2η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Έργου CHERPLAN / South East Europe που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου 2012 στην πόλη Cetinje του Μαυροβουνίου. Το ΠΤΑ/ΠΔΕ αποτελεί τον έναν από τους 13 συνολικά Ευρωπαίους Εταίρους που το απαρτίζουν, συνολικά από 7 χώρες.

Θεματικά το CHERPLAN/SEE αφορά στην Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του περιβαλλοντικού σχεδιασμού και διαχείρισης. Το έργο στοχεύει να παρέχει μια ισχυρή βάση για την εξασφάλιση της συμβατότητας και της συνεργίας μεταξύ της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης, ενισχύοντας την υιοθέτηση μιας σύγχρονης προσέγγισης περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε όλο το χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο πιλοτικός χώρος μελέτης που εστιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η περιοχή της Ναυπάκτου συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής της με επίκεντρο το χώρο του ιστορικού κάστρου της. Ένα σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) θα αναπτυχθεί με στόχο τη βέλτιστη προσέγγιση των δεδομένων που θα ληφθούν υπόψη στην προσπάθεια ανάπτυξής της.