Στεργίου: «Στο ύψος των περιστάσεων»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τονίζει στη «SportDay» πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για την επόμενη μέρα του Παναιτωλικού Στο γήπεδο του Ερασιτέχνη παίζεται πλέον το παιχνίδι στον Παναιτωλικό. Μετά την απόφαση του Φώτη Κωστούλα να δώσει την ομάδα σε αυτόν για να την «τρέξει», εκείνοι καλούνται να δώσουν λύση.

Και δείχνουν διατεθειμένοι να το παλέψουν. «Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε όλο τον κόσμο του Παναιτωλικού που στηρίζει την ομάδα για χρόνια να είναι στο πλευρό μας», είπε στην «SD» ο Πάνος Στεργίου, πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Ο οποίος ήταν εκείνος που ως πρόεδρος της τότε διοικούσας επιτροπής είχε δώσει την ομάδα στον Κωστούλα! Πώς τα φέρνει ο καιρός.

Τι γίνεται λοιπόν τώρα. Ο Ερασιτέχνης έχει ξεκινήσει επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες, με σκοπό να μπουν στο Δ.Σ. και να συνεισφέρουν όσο μπορούν. Αργά χθες βράδυ είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Μάκη Μπελεβώνη, με σκοπό να ενημερωθεί αναλυτικά για τα οικονομικά δεδομένα. Οφειλές δεν υπάρχουν, αλλά ο Ερασιτέχνης θα ενημερωθεί για τα πάγια έξοδα και τις ανάγκες του συλλόγου. Και θα είναι στην ευχέρειά του να τα διαμορφώσει κατά το δοκούν. Τη Δευτέρα αναμένεται νέα επαφή -κατά πάσα πιθανότητα και παρουσία τοπικών φορέων-, ώστε να δουν στον Ερασιτέχνη ποιοι θα μπουν στο συμβούλιο, το οποίο θα πάρει τις μετοχές του Κωστούλα. Κάτι που δεν είναι εύκολο, τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα. Αν δεν βρεθεί λύση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Παναιτωλικός θα πάει σε λύση Πρωτοδικείου. Λόγω εκλογών όμως, αυτό δεν θα μπορεί να εκδώσει απόφαση -δηλαδή να ορίσει διοίκηση- από τις 6 Ιουνίου μέχρι τα τέλη του μηνός. Και αν τελικά οδηγηθούμε σε αυτή τη λύση, τότε θα έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος. Αρα ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Ο Δήμος δεν μπορεί να εμπλακεί θεσμικά»
Ο δήμαρχος της πόλης, Παύλος Μοσχολιός, έχει μεταφέρει πως θα βοηθήσει όσο μπορεί, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να εμπλακεί θεσμικά στην ΠΑΕ. Ετσι το έργο του Ερασιτέχνη γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Ο οποίος θα βάλει κάτω τα εγγυημένα έσοδα -υπολογίζονται σε περίπου 400.000 ευρώ-, θα δει το ύψος των λειτουργικών -είναι βέβαιο πως θα γίνουν περικοπές- και πόσα χρήματα μπορούν να συνεισφέρουν τοπικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη είτε ως χορηγίες. Σημαντικό ρόλο στο «κομμάτι» έσοδα θα παίξουν τα εισιτήρια. Αν η πώληση των διαρκείας και η προσέλευση είναι ίδια με τα τελευταία χρόνια -όσο μπορεί αυτό να θεωρείται δεδομένο-, θα αποτελέσει βαθιά οικονομική ανάσα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως από την πλευρά του Ερασιτέχνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό. Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να μην τα καταφέρουν. Κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει τον Παναιτωλικό και πάλι στα… πέτρινα χρόνια. Οι επόμενες ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας του.

πηγή : sday.gr