Δ. Σταμάτης: Δεν φεύγω εγώ, αποχωρούν οι άλλοι

Με περιορισμένη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας. Ο Δημήτρης Σταμάτης αντί να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίσηή του -όπως περιμέναμε- ανακοίνωσε την …αποχώρηση των δημοτικών του συμβούλων από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία.

“Ήρθα να βάλω τέλος στις φήμες… Η μοιραία διάσπαση της παράταξης οδηγεί και στην απώλεια μιας ομάδας, που με μικρότερο αριθμό συμβούλων, δεν θα μπορεί να συγκαλεί συνεδριάσεις. Μετά την υποχρεωτική διάσπαση σπάει ένα μέτωπο κατά του κατεστημένου της πόλης αλλά αποδυναμώνεται και η αντιμνημονιακή φωνή στο συμβούλιο της πόλης” είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στους συμβούλους του λέγοντας πως “προτίμησαν να κλειστούν στα κομματικά κουτιά τους και να μην ακούσουν την φωνή των δημοτών”. Όσον αφορά τον εαυτό του ανέφερε πως ο ίδιος παρέμεινε συνεπής στα όσα έλεγε και προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την υποψηφιότητά του στις επόμενες δημοτικές εκλογές, πρόσθεσε με νόημα «δεν είναι δυνατόν να νιώθουν ένοχοι όσοι υπήρξαν συνεπείς»… Συνέχισε μάλιστα ανακοινώνοντας την …αποχώρηση των δημοτικών του συμβούλων από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία “η παράταξη αυτή είναι παιδί μου και όποιος ασφυκτιά σε αυτή, μπορεί να αποχωρήσει, όποιος κρίνει ότι δεν μπορούμε μαζί, μπορεί εκείνος να φύγει” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταμάτης κατά ένα περίεργο τρόπο επιχείρησε να συνδέσει τις εξελίξεις στην παράταξή του με τις εξελίξεις γύρω από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Αγρινίου! Συγκεκριμένα επισήμανε επίσης πως για το ΓΠΣ υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις και επίκειται η υπογραφή του Γενικού Πολεοδομικού από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο. Κάλεσε μάλιστα τον υπερπεριφερειάρχη να μην το υπογράψει εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ακόμη πρόσθεσε με νόημα πως ο ίδιος διαφώνησε με την στάση που τήρησε η παράταξή του, η οποία υπερψήφισε θέμα για το ΓΠΣ, σε συνεδρίαση που ο ίδιος απουσίαζε.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης παραβρέθηκε μόνο ο Γρηγόρης Ζήσης.