Παράσταση διαμαρτυρίας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τα σωματεία μέλη του και το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Ιούνη και ώρα 9 το πρωί στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ( πρώην Ι.Κ.Α)

Αφορμή για την κινητοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι από τις ελλείψεις στη λειτουργία του Οργανισμού.

«Τα προβλήματα, που υπήρχαν ήδη στο Ι.Κ.Α., οξύνθηκαν μετά την ενοποίηση των Οργανισμών Υγείας με το Ι.Κ.Α. και τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τι προηγούμενες κυβερνήσεις, με πρόσχημα το νοικοκύρεμα των οικονομικών και τη βελτίωση των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους.
Στην πραγματικότητα, η ενοποίηση οδήγησε στην απαξίωση των παροχών στη δημόσια υγεία με στόχο τη συρρίκνωσή της και την ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στο χώρο της σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ε.Ε.
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι η άνοδος της πάλης τους για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και η ανατροπή της πολιτικής που θέλει την υγεία εμπόρευμα για τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων του χώρου.»