Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στο Αγρίνιο – «Καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ» [video]

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλητή το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Αρβανιτάκη. Νωρίτερα το απόγευμα ο κ. Αρβανιτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Αρβανιτάκης τόνισε πως η εκλογική αυτή αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τον τόπο. Ο κ. Αρβανιτάκης επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ πως λύση μέσα στην Ευρωπαική Ένωση δεν υπάρχει και πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ μέσα από μια λαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει περιουσία του λαού την ιδιοκτηρία των μονοπωλίων.

«O Ελληνικός λαός πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά πριν φτάσει στην κάλπη. 3.000.000 Έλληνες είπαν όχι στον δικομματισμό στις προηγούμενες εκλογές. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα να μην το αφήσουμε μετέωρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτάκης και συνέχισε σημειώνοντας πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μιλάνε πλεόν για μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήταν αρνητικός τελικά θα λέει πως θα διαπραγματευτεί».

Μεταξύ άλλων ο κύριος Αρβανίτακης είπε πως οι μάζες στις εκλογές της 6ης Μάη ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα διμαρτυρίας σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όμως πρόσθεσε πως το σύστημα αναμορφώνεται παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέο ΠΑΣΟΚ και βάζοντας το λαό στο δίπολο κεντροδεξιάς κεντροαριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρε ως παράδειγμα του νέου ΠΑΣΟΚ που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την προσχώρηση του Π. Κουρουμπλή που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Ακόμη ο κ. Αρβανιτάκης κάλεσε το λαό να διορθώσει την ψήφο διαμαρτυρίας που έδωσε στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την ναζιστικό μόρφωμα.

Τέλος το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το ΚΚΕ δεν επιτείθεται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πως κάνει κριτική, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κριτική στα κόμματα. “Δεν είναι μέθοδοι αυτοί, να διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ είναι διχασμένο” είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε σημειώνοντας ότι ο λαός πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην μια όχθη του απάνθρωπου καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας και στην άλλη όχθη που προτείνει το ΚΚΕ, την όχθη της ρίξης και της ανατροπής.