Αδιέξοδο εν όψει

Ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός φαίνεται πως δεν βρίσκει άκρη, πλησιάζει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η ομάδα σε λύση Πρωτοδικείου, αλλά αυτό δεν αλλάζει πολλά.Στο σημείο «μηδέν» δείχνει να φτάνει ο Παναιτωλικός, για τον οποίο τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας.

Τα δεδομένα μέχρι χθες το βράδυ ήταν τα εξής: η πλευρά του Ερασιτέχνη, που έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί διοίκηση, φαίνεται πως έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οχι γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν, αλλά επειδή υπάρχουν πολλές παράμετροι: 1) Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επενδυτής που να βγει μπροστά. 2) Υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν, αλλά από μόνοι τους δεν έχουν τη σχετική οικονομική επιφάνεια. 3) Υπάρχει ο λογικός «φόβος» τού να αναλάβει κάποιος μία επαγγελματική ομάδα και να υπογράφει συμβόλαια ως εξουσιοδοτημένος παράγοντας. Αλλο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, άλλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 4) Πάντα θα υπάρχει το μέτρο σύγκρισης με τον Φώτη Κωστούλα, που έφτασε την ομάδα εδώ που είναι και είναι κατά γενική ομολογία ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία των «κυανοκιτρίνων».

Αρα τι μένει; Το άγνωστο. Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η ομάδα σε λύση Πρωτοδικείου αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ορατό. Ομως αν το σκεφτείτε καλά, δεν θα αλλάξει κάτι. Ξέχωρα από το ότι θα πρέπει αυτό να συμβεί άμεσα γιατί μετά, λόγω εκλογών, θα φτάσουμε τέλη Ιουνίου. Το Πρωτοδικείο βοηθά σε περιπτώσεις Ανώνυμων Εταιρειών με προβλήματα και ορίζει διοίκηση με ορίζοντα αυτά να επιλυθούν και σταδιακά να υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Χωρίς τα «αγκάθια» που υπάρχουν να ακολουθούν σε προσωπικό επίπεδο τη «διορισμένη» διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση ο Παναιτωλικός δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν. Αρα δεν υπάρχει ουσιαστικά μεγάλη διαφορά για κάποιον που θέλει να μπει στην ομάδα τώρα, από το να τον διορίσει το Πρωτοδικείο.

Πού καταλήγουμε; Στο πουθενά. Ο Φώτης Κωστούλας κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα βρίσκεται στο Αγρίνιο. Είναι πολύ πιθανό να έχει συνάντηση με την πλευρά του Ερασιτέχνη, ώστε ο δεύτερος να του μεταφέρει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει. Θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις και θα μάθει πάνω-κάτω τα όσα σας μεταφέρουμε σήμερα. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να εμπλακεί ξανά στον χώρο. Ετσι αισθάνεται και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό. Ομως αυτή τη στιγμή η παρουσία του προβάλλει ως η μοναδική λύση για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Και μόνο αν αποφασίσει να κρατήσει τις μετοχές, να «τρέξει» την ομάδα κάποιος άνθρωπος που ξέρει και εμπιστεύεται και να υπάρξει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός -κατά το κοινώς λεγόμενο «ίσα βάρκα, ίσα νερά»- θα αποτελεί εγγύηση ομαλότητας. Επί του παρόντος ωστόσο φαίνεται ανένδοτος στο να αλλάξει απόφαση. Ισως όμως υπάρξουν σχετικές ενέργειες και κουβέντες.

Σενάρια για ενδιαφέρον
Την ίδια στιγμή ακούγονται από χθες σενάρια-πληροφορίες πως υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος, πρώην ποδοσφαιριστής μάλιστα, που δείχνει «ζεστός» στο να μπει. Αλλά ακόμη δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική εξέλιξη. Αυτά τα σενάρια «φωτογραφίζουν» τον Γιώργο Κωστόπουλο, που και στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμπλακεί στην ΠΑΕ. Ομως σας το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

πηγή : sday.gr