Βραβείο σε μαθητή του Εικαστικού Εργαστηρίου του Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκίτσου

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα Educartoon συνδιοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – αύριο εγώ θα οδηγώ». Διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνθηκε σε μαθητές Δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 5.000, από 357 σχολεία όλης της Επικράτειας (ατομικών & ομαδικών). Γεγονός που φανερώνει την ευαισθησία των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών για την οδική ασφάλεια. Ο μαθητής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου στο τμήμα “σκίτσο – κόμικς” Αλέξανδρος Νάκος (2ας Γυμνασίου) έλαβε έπαινο στην κατηγορία Γυμνασίου, ενώ ήταν και ο μόνος που διακρίθηκε από τον νομό μας. Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες : τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι : Μιχάλης Κουντούρης – Γελοιογράφος, Πάνος Διπλαράκος – Δημοσιογράφος σε θέματα Αυτοκινήτου-Οδικής Ασφάλειας, Νικόλαος Νίκας – Δ-ντής Educartoon, Κατερίνα Θεοδοσέλη – εκπαιδευτικός, Δέσποινα Καλαϊτζίδου – εκπαιδευτικός. Η ειδική τιμητική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη») και ώρα 12.00-14.00.