Κωστούλας:«Το παλεύουμε να μείνει ο Παναιτωλικός»- «Υπάρχουν δύο κινήσεις που ίσως αναλάβουν την ομάδα»

Όλα τα ενδιαφέροντα που ελέχθησαν από τη συνέντευξη του απερχόμενου προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, στην εκπομπή του Κώστα Αλεξανδρή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΓΗΠΕΔΟ» στον ANTENNA STAR 105,9…

«Υπάρχουν δύο κινήσεις που ίσως μπορούν να αναλάβουν την ομάδα, μετά το διερευνητικό ναυάγιο με τον ερασιτέχνη…»

Η απόφασή μου να πουλήσω παραμένει. Θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο που δεν μου ταιριάζει αυτή του η εικόνα και όχι από τον Παναιτωλικό. Αν βρεθεί κάποιος και μπορέσει να λειτουργήσει την ομάδα, θα δώσω τις μετοχές να συνεχίσει.

Το παλεύουμε ακόμη να μείνει στη μεγάλη κατηγορία ο Παναιτωλικός. Αν βρεθεί αύριο το νομικό πλαίσιο, θα προχωρήσουμε, προσπαθώντας να δικαιωθούμε ως ομάδα, γιατί ήταν παράνομο ο,τι έγινε. Οσο καιρό δεν γίνεται η επικύρωση της βαθμολογίας και είναι ανοιχτά τα θέματα στο ποδόσφαιρο, όπως προσφυγές, διαμαρτυρίες κ.λ.π., δημιουργείται μια εικόνα που δεν μας τελειώνει. Εμείς συνεχίζουμε να διαμαρτυρόμαστε στους συνεταίρους μας της S.L. και βλέπουμε.

Υπάρχει πρόταση για αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 και είναι υπό συζήτηση, έστω κι αν τώρα οι περισσότεροι διάκεινται αρνητικά από αυτούς που το βλέπουνε με θετικό μάτι. Παλεύεται όμως το πράγμα… Ο Φώτης Κωστούλας αρνήθηκε ότι δέχτηκε απειλές από ποδοσφαιρικούς κύκλους για να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, λέγοντας: «Θα ήταν πολύ χοντρό αυτό».

Aν έλεγα ότι θα συνεχίσω την ομάδα στη Β’ Εθνική με χαμηλό μπάτζετ, δεν θα γινόταν κίνηση για να ενδιαφερθούν κάποιοι άνθρωποι που πιθανώς να ήθελαν να αγοράσουν την ομάδα…Ηταν μια τακτική αυτό.

Φεύγω και αφήνω την ομάδα προς το πρωτοδικείο και να βρει κόσμο ο ερασιτέχνης για να τρέξει την επόμενη μέρα…Ο ερασιτέχνης χθες μου είπε ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει σχήμα, πράγμα που μου κάνει εντύπωση πως μια πόλη κι ένας νομός δεν μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι άνθρωποι-επιχειρηματίες που μπορούν να κινήσουν την ομάδα, μιας και δεν είναι θέμα τα χρήματα, αλλά η σωστή λειτουργία, οργάνωση και διαχείρηση. Ακούγαμε πολλά ότι εμείς δεν μπορούμε ή ότι δεν ξέρουμε να κινήσουμε τις διαδικασίες και να πράξουμε σωστά, όμως τώρα δεν βλέπουμε να υπάρχουν λύσεις σε δυναμικό που γυρίζει την πλάτη στην ομάδα.

Εγώ πρέπει πλέον αυτή την εβδομάδα να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω. Υπάρχουν δύο κινήσεις. Μια κίνηση επιστημόνων του χώρου που όπως μου είπαν προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα άτομα και να έρθουν σε συζήτηση. Επίσης υπάρχει μια δεύτερη κίνηση ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αλλά δεν έχει προχωρήσει κάτι ακόμη. Πιστεύω όμως ότι κάτι θα γίνει…

Με πονάει που περνάνε οι μέρες και αργούμε να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα. Είναι επιακτική ανάγκη να συντομέυουμε, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος για την συγκρότηση διοίκησης και ομάδος. Η προσπάθειά μου είναι να μείνει η ομάδα στην καλύτερη δυνατόν θέση ωσότου φύγω και αυτό είναι αδιαμφησβήτητο…

Στη συνέχεια του αναφέραμε τον λόγο του αρχηγού της ομάδος Κ20 (Γιώργος Καντάνης) στην γιορτή για τη λήξη της περιόδου για τα τμήματα υποδομής προς τον ίδιο και το ΔΣ της ομάδος και πόσο τον λύγισαν τα λόγια αυτά…παραθέτουμε το τι είπε ο μικρός αθλητής της ομάδος…

«Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, για όσα μας προσφέρατε, καθώς σταθήκατε αρωγοί και στις αγωνιστικές μας προσπάθειες, αλλά και στη διαμόρφωση του αθλητικού μας χαρακτήρα. Η ιδέα και μόνο της αποχώρησής σας, εκτός του ότι μας λυπεί αφάνταστα και αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Παναιτωλικό και τον αθλητισμό, μας καθιστά “αδύναμους” να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη μέρα χωρίς εσάς.
Η προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε μεγάλη και αναμφισβήτητη, καθώς προήγατε μια διαφορετική κουλτούρα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό. Νιώθουμε και είμαστε δικά σας παιδιά με όλη τη σημασία των λέξεων. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε πάντα σε σας»…

Ηταν πολύ συγκινητική εκδήλωση και τα λόγια του Καντάνη δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Συγκινούν, αλλά όμως αυτό δεν είναι αρκετό να αλλάξει τις αποφάσεις μου, στις οποίες υπάρχει μια προεργασία που πλέον ωρίμασε στο σήμερα.

Ο κύκλος μου έκλεισε όσον αφορά το ποδόσφαιρο και μετά τον Παναιτωλικό. Είχα πει ότι θα μείνω 4-5 χρόνια και έμεινα 7. Εκεί του θυμίσαμε ότι είχε θέσει και ως στόχο την έξοδο της ομάδος στην Ευρώπη και μετά θα αποχωρούσε…Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε μας είπε, όμως και δεν μπορεί να το επιζητάει κάποιος ως τα 90 του έτσι δεν είναι;

Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός Φώτη; (έτσι μας είπε να τον προσφωνούμε πλέον και όχι κ.πρόεδρε)…»Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν ήθελα να υπάρξουν ποτέ για τη χώρα μας υψηλές δανειακές ανάγκες που μας βάζουν χειροπέδες. Δυστυχώς όμως πλέον δεν κάνουμε εμείς κουμάντο και όσοι λένε το αντίθετο κοροϊδεύουν τον εαυτό τους».

Πολιτική και ποδόσφαιρο (αρνήθηκε ότι θα ασχληθεί με την πολιτική, λέγοντας ότι φτάνει με το ποδόσφαιρο):»Παρόμοια πράγματα και μάλιστα δυσκολεύομαι να πω ποιό είναι το χειρότερο».

www.kosmetpal-bh.gr