Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στη Ρουμανία

Επέστρεψε από την Ρουμανία η αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ( ΓΕΑ ).Σκοπός της αποστολής ήταν η συμμετοχή του Ομίλου στις εκδηλώσεις του διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της πόλης Radauti από 5 – 9 Ιουλίου 2012.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του στην Ρουμανία ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακών χορών του τόπου μας ενώ συμμετείχε και σε παράλληλες εκδηλώσεις με άλλα χορευτικά τμήματα από την Ρουμανία, την Ουκρανία και την Σερβία που συμμετείχαν στο ομώνυμο Φεστιβάλ.Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο χαρακτηρίζεται για την άψογη οργάνωση αλλά και φιλοξενία των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε με τον πιο ζωντανό τρόπο η συνεργασία και η πατροπαράδοτη φιλία μεταξύ των λαών της Ν. Ευρώπης και όχι μόνο.Απόδειξη αυτών των εξελίξεων απετέλεσε και η πρόσκληση του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για την επόμενη χρόνια καθώς και οι προτάσεις για συνεργασίες σε επιμέρους πολιτισμικά θέματα.

Η παραμονή της αποστολής στην Ρουμανία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι, όπου τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της πόλης η οποία είθισται να αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων.Η διοίκηση του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ( ΓΕΑ ), με αφορμή την επιτυχημένη αποστολή στην Ρουμανία ευχαριστεί τις χορεύτριες και χορευτές του που έλαβαν μέρος, τον Χοροδιδάσκαλο Γ. Τσελίκα καθώς και τους συνοδούς του.