“Σε βάρος της Ιόνιας Οδού οι καθυστερήσεις” λέει ο Καλογιάννης πριν τη συνάντηση με το ΤΕΕ

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο (11/08) στην Κόνιτσα ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου – Λυκείου Κόνιτσας, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε ορισμένα έργα υποδομής και ανάπτυξης που αφορούν την περιοχή και φυσικά στην Ιόνια Οδό.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: Αυτός ο κλειστός αυτοκινητόδρομος από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007. Στην Ήπειρο οι εργασίες έχουν σταματήσει από το φθινόπωρο του 2010. Παράλληλα το Υπ. Υποδομών καθυστέρησε πολύ την προηγούμενη διετία στην λήψη αποφάσεων για σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε ορισμένα τμήματα του έργου (π.χ: στην οριστική χάραξη του τμήματος Αντίρριο – Ευηνοχώρι). Σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για την απεμπλοκή των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης. Δυστυχώς, ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε την τελευταία διετία, λειτουργεί εις βάρος των έργων αυτών.

Συνάντηση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με Καλογιάννη για τα δημόσια έργα
Παράλληλα συνάντηση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με τον αναπληρωτή υπουργό δρομολογείται για το τέλος του μηνός. Αυτό αναφέρει ο ίδιος σε απαντητική επιστολή προς το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας αλλά και το ΤΕΕ Ηπείρου με την οποία δίδεται το στίγμα για τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου για την συνέχιση των έργων και προτείνεται ενημερωτική συνάντηση με θέμα τόσο την εξέλιξη των έργων αυτών αλλά και τις συμβάσεις παραχώρησης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ).

Υπενθυμίζεται πως το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πρόσφατα με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη έθεσε τα θέματα της εξέλιξης των μεγάλων δημοσίων έργων στην Αιτωλοακαρνανία (ΑΚΤΙΟ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ, ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και για τα λειτουργικά συναφή έργα της Περιφέρειας Ηπείρου.