Στη 2η ζώνη η Αιτωλοακαρνανία για το επίδομα θέρμανσης

Στην 2η κλιματική ζώνη της χώρας πρόκειται να ενταχθεί ο νομός Αιτωλοακαρνανίας σε μια κατάταξη που θα σχετίζεται με το επίδομα θέρμανσης του ερχόμενου χειμώνα, το οποίο μελετά η κυβέρνηση.

Οι τέσσερεις κλιματικές ζώνες, στις οποίες χωρίστηκε η χώρα, έχουν ήδη καθιερωθεί με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον ενεργειακό κανονισμό κτιρίων. Με την πρόταση που έχει κατατεθεί, η επιστροφή του φόρου θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα. Όμως στην ίδια απόφαση προβλέπεται πως “Σε κάθε νομό, οι περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσα εντάσσονται στην επόμενη ψυχρότερη κλιματική ζώνη από εκείνη στην οποία ανήκουν σύμφωνα με τα παραπάνω.”

Έρχεται αύξηση – φωτιά έως και 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης
Άλμα στο 1,40 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε προωθείται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με «Τα Νέα» η κυβέρνηση, αποβλέποντας στον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ όπως επιβεβαίωσε χθες και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, θα υλοποιηθεί κανονικά από τη νέα περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.