Ο εφιάλτης του περσινού καλοκαιριού ζωντανεύει πάλι πάνω από το Emileon…

Όταν ο Παναιτωλικός πέρυσι τέτοια εποχή ετοιμάζονταν να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, είχε κρατήσει ένα βασικό κορμό από την ομάδα του στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Β Εθνική. Τσενάμο, Αναστασιάδης, Μπουμάλ, Καραμαλίκης, Γκιόλιας, Ετζεγκέλε, Κούσας, Μουμίν, Παλαιολόγος, Θεοδωρίδης και Ρότσα ήταν η 11άδα πάνω στην οποία στήθηκε η ομάδα της SuperLeague. Παρόλο που αυτή ήταν μια 11άδα παίχτων που διατηρούσαν τη συνοχή στην ομάδα, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταγραφών και κυρίως η ποιότητα των παιχτών που ήρθαν την τελευταία στιγμή στο Αγρίνιο, αποτέλεσαν τη βασικότερη αιτία υποβιβασμού του Παναιτωλικού.

Αν πέρυσι ήταν επιτακτική η ανάγκη να γίνουν γρήγορα οι μεταγραφές για να “δέσει” η ομάδα με σκοπό να ανταποκριθεί στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της Superleague, φέτος που ο κορμός της ομάδας αριθμεί μόνο 5 ετοιμοπόλεμους παίχτες (Γκόλιας, Κουρομάνος, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος) συν κάποιους πιτσιρικάδες ή παίχτες με λίγο χρόνο συμμετοχής (Μεταξούλης, Πασάς, Μήλιος, Μύγας, Σμίλτος), αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη εις διπλούν να έρθουν γρηγορότερα οι μεταγραφές, ώστε ο προπονητής να μπορέσει να “δουλέψει” την νέα ομάδα στην προετοιμασία. Εξάλλου αυτό είναι που ζητάει και ο Νίκος Καραγεωργίου και πιέζει για να έχει όσο το δυνατόν νωρίτερα ολοκληρωμένο το ρόστερ της ομάδας.

Η καθυστέρηση που υπάρχει έως τώρα είναι δεδομένη, τα δυνατότερα φιλικά ήδη ξεκίνησαν (με πρώτο το χθεσινό 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννενα) το πρωτάθλημα ξεκινά σε ένα μήνα, και ακόμη και αν ο Παναιτωλικός κλείσει το ρόστερ του μέσα στις επόμενες μέρες, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Νίκος Καραγεωργίου θα προλάβει να “δουλέψει” όσο θέλει την ομάδα, αφού είναι πολύ πιθανό οι μεταγραφές -αν μιλάμε για ελεύθερους παίχτες- να μην έχουν ούτε μια προπόνηση προετοιμασίας στα πόδια τους.

Κάπως έτσι ο εφιάλτης του περσινού καλοκαιριού ζωντανεύει πάλι πάνω από το Emileon Sports Center… Και το ερώτημα είναι γιατί; Ο Παναιτωλικός αν και υποβιβάστηκε έγινε περισσότερος γνωστός και στην ποδοσφαιρική πιάτσα, έχει προ πολλού την φήμη του καλοπληρωτή, την φήμη της καλής νοοτροπίας, του οικογενειακού κλίματος, των καλών εγκαταστάσεων και πολλών άλλων, το ερώτημα είναι γιατί δεν “κλείνουν” οι μεταγραφές.

Η καθυστέρηση στις μεταγραφές δείχνει ότι τα περσινά λάθη δεν έγιναν μάθημα, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι άγραφος νόμος πως τα “ψώνια” της τελευταίας στιγμής κάθε άλλο παρά κοντά στο στόχος σου σε φέρνουν. Και στόχος του Παναιτωλικού -όπως έχουμε ακούσει πολλάκις- είναι η άμεση επάνοδος…