Αντιπαρακολούθηση σε συνεργό του στο σταθμό των ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο έκανε ο Θεοφίλου

O εκτελεστής της Πάρου, ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, την 30-11-2010 είχε εντοπιστεί στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αγρινίου να κατοπτεύει το χώρο και να παρέχει εμφανώς μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργό του, ο οποίος μετέφερε σάκους από την Αθήνα στη γιάφκα του Αγρινίου. Αυτό δήλωσε ο σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση της ένοπλης ληστείας και του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου, που έγιναν στις 10-08-2012 σε τράπεζα της Νάουσας Πάρου.

Ως γνωστόν ο δράστης εμπλέκεται στη τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και τη γιάφκα που διατηρούσε η οργάνωση στο Αγρίνιο. Η ελληνική αστυνομία κατάφερε να συσχετίσει τον εκτελεστή της Πάρου με το “ορφανό” dna που είχε βρεθεί στο Αγρίνιο, μετά το μοιραίο λάθος του 30χρονου να αφήσει -άθελά του- το καπέλο του στο υποκατάστημα της Αlpha Bank στην Πάρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας “κατά την περίοδο προ των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010, ο Θεοφίλου είχε εντοπιστεί με άλλα προφυλακισμένα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να κινείται στην περιοχή του Αγρινίου και του κέντρου της Αθήνας.Συγκεκριμένα, την 30-11-2010 είχε εντοπιστεί στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αγρινίου να κατοπτεύει το χώρο και να παρέχει εμφανώς μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργό του, ο οποίος μετέφερε σάκους από την Αθήνα στη γιάφκα του Αγρινίου. Μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης την 4 προς 5-12-2010, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ίδιου όσο και άλλων αγνώστων προσώπων, που περιγράφονταν στις δικογραφίες, συνεχίστηκαν.”