Με λειτουργία ο Μητροπολίτης Κοσμάς στα Παλιάμπελα Βόνιτσας έσβησε την “ιερή αντιδικία”

Την αναστάτωση που προκάλεσε στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο πατέρας Ανατόλιος που ανακυρήχθηκε από την εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου «Μητροπολίτης Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος» έσβησε εν τη γεννέσει της ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς με λειτουργία που τέλεσε χθες στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς αρκέστηκε να εξηγήσει στους πιστούς τους λόγους για τους οποίους η εκκλησία του Παλιού Ημερολογίου στην οποία έχει προσχωρήσει ο αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός θεωρείτραι σχισματική εκκλησία.

Υπενθυμίζεται το πρόβλημα ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ανατολίου από την ορθόδοξη εκκλησία και την προσχώρησή του στην εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την ανακήρυξή του ως «Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος».

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται δικαίως τους ‘Ιερούς Κανόνες’ όπως λέει που πάρθηκαν με την Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας, με την οποία Ναός που έχει τελέσει ορθόδοξη λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά να τελέσει οποιαδήποτε λειτουργία άλλης θρησκείας, δόγματος ή σχίσματος. Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος ναός.