Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αφράτο Παραβόλας – Καίγεται το δάσος της Παραβόλας [φωτο +video] – [upd]

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Αφράτου της Παραβόλας, μακριά από κατοικημένη περιοχή και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πεντζετέλ.Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατα σημεία, όπου δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ και ο αέρας που πνέει δυσκολεύει την κατάσταση. Η φωτιά βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και πολύ κοντά στο χωριό, ωστόσο ακόμη δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Νεότερη ενημέωση: Δυσκολεύει η μάχη με τη φωτιά
Παρά τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής που είχαν τη συνδρομή τριών αεροσκαφών, δύο Πετζετέλ και ενός Canadair, η φωτιά βρέθηκε προσωρινά σε σχετική ύφεση όμως η δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν αναζωπύρωση της φωτιάς, με αποτέλεσμα να έχει καεί μικρό μέχρι στιγμή μέρους του πευκοδάσους. Ωστόσο παραμένει ακόμη ο κίνδυνος να καταστραφεί το δάσος πάνω από την Παραβόλα. Είναι σημαντικό πως ακόμη δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές και κύριο μέλημα των πυροσβεστών που έχουν ενισχυθεί με δυνάμεις από το νομό αλλά και εκτός Αιτωλοακαρνανίας είναι να μην προσεγγίσουν οι φλόγες κατοικίες. Στην πυρόσβεση συμμετέχουν και οι υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου με δυο υδροφόρες. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη κάνουν λόγο για εμπρησμό.

πηγή φωτό: paravolapress.blogspot.gr και prototypia.blogspot.gr
πηγή βίντεο: axeloostv.gr

Νεότερη ενημέωση: Καίγεται το δάσος της Παραβόλας
Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στην δασική πυρκαγιά της Παραβόλας , αφού  εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά έφτασε στο  πευκοδάσος της περιοχής προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.Στα μέτωπα της φωτιάςβρίσκεται ο δήμαρχος του Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός , ο Aντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος.

Νεότερη ενημέωση: Καίγεται το δάσος της Παραβόλας
Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει μπει για τα καλά και καίει το δάσος της Παραβόλας. Οι φλόγες βρίσκονται περίπου 250 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Οι ρίψεις των εναέριων μέσων συνεχίζονται ωστόσο το δύσβατο της περιοχής δεν επιτρέπει στις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν και να κατασβέσουν το μέτωπο.

Νεότερη ενημέρωση : Μεγάλη καταστροφή στο πευκοδάσος της Παραβόλας
Συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην Παραβόλα, που όμως έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο πευκοδάσος της περιοχής. Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, είναι όμως βέβαιο πως έχουν γίνει στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους. Η πυρκαγιά δεν απειλεί την Παραβόλα, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί προς το βουνό σε δύσβατη περιοχή. Με δύση του ηλίου, οπότε και τα εναέρια μέσα -που ούτως ή άλλως ήταν λίγα- θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού, τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής θα συνεχίσουν την μάχη με τις φλόγες…