Η κυβέρνηση δίνει 224 εκ. € ΣΑΤΑ στους δήμους – “Αν δεν δοθούν άλλα χρήματα στους δήμους, δεν θα πάνε σε έργα”

Μέρος των οφειλομένων 813 εκατ. ευρώ στους δήμους δίνει η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την απόδοση της ΣΑΤΑ του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, πριν καλά καλά περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου η ΚΕΔΕ, αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός με απόφασή του αποδίδει στους δήμους της χώρας 224.250.000 ευρώ έναντι συνολικής πίστωσης ύψους της ΣΑΤΑ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει καλό κλίμα και να εξευμενίσει τις οργισμένες αντιδράσεις των δημάρχων, με αφορμή τους μειωμένους ΚΑΠ.

Δήμαρχοι με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr εξέφρασαν την ελπίδα να μην επαληθευθεί το αρχαίο ρητό «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως φοβούνται πως θα είναι και τα μόνα χρήματα που θα πάρουν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό, διότι -μπορεί μεν η ΣΑΤΑ να είναι για επενδυτικές δραστηριότητες των δήμων- ωστόσο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για λειτουργικές, εφόσον υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, όπως τώρα.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες- βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ώρες επαφή στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου για τα περίφημα, μη εγγεγραμμένα 300 εκατ. Σαχανίδη και για τα ΠΟΕ, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποια κατάληξη για το θέμα, για την απόδοσή τους ή μη, ή έστω ένα μέρος τους, στους δήμους.

πηγή : aftodioikisi.gr