Κοινωνικό πρόσωπο και από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου [video + pics]

Χθες εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση με έργα μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στην έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων και τα έργα των μαθητών του ειδικού τμήματος προετοιμασίας γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη φορά.

Το συγκεκριμένο τμήμα δημιουργήθηκε από την ανάγκη να προετοιμαστούν οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στις αρχιτεκτονικές και γραφιστικές σχολές καθώς και στη σχολή καλών τεχνών. Ωστόσο στο Αγρίνιο λίγοι είναι αυτοί που κάνουν μαθήματα γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου, ενώ παράλληλα το κόστος των μαθημάτων είναι δυσβάσταχτο για αρκετούς γονείς, αφού φτάνει τα 150€ μόνο για δύο ώρες την εβδομάδα! Με την πρωτοβουλία του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου πέρυσι δημιουργήθηκε το τμήμα γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου, όπου 7 μαθητές με παρα πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με τις τιμές της αγοράς παρακολούθησαν μαθήματα από την Άννα Κωστοπούλου διπλ. αρχιτέκτων μηχανικό.Τα 3 από τα 7 παιδιά πέτυχαν την εισαγωγή τους στην αρχιτεκτονική, ενώ τα υπόλοιπα εισήχθησαν σε παρεμφερείς σχολές. Αυτό το βήμα που έγινε πέρυσι θα συνεχιστεί και φέτος καθώς το Εικαστικό Εργαστήρι θα δημιουργήσει και πάλι τμήματα γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ & ΤΕΙ. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ενώ το κόστος του για 6 ώρες την εβδομάδα θα φτάνει τα 80 €, παράλληλα για τους πολύτεκνους η τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη στα 60 €.

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής
Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής μίλησε στο ΑγρίνιοCulture για την ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου αλλά και για τον κοινωνικό χαρακτήρα των μαθημάτων γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου. Ο κ. Γαρουφαλής σημείωσε πως το εικαστικό εργαστήρι σε μια εποχή δυσκολιών έχει ρόλο ύπαρξης, να παρέχει μια διέξοδο εικαστική στα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε όλοι μας. Και πρόσθεσε πως τα μαθήματα γραμμικού & ελευθέρου σχεδίου δίνουν μια ανάσα οικονομική και όχι μόνο σε όσα παιδιά επιλέγουν μια τέτοια πορεία.
Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Γαρουφαλής: