Στη β΄ φάση ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Αύγουστο, εξελίσσονται οι διαγωνισμοί για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τρία έργα προχωρούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, πρόκειται για το εργαστάσιο στην Αιτωλοακαρνανία, στις Σέρρες και την Ηλεία. Σημειώνεται πως το εργαστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας θα μπορεί να διαχειριστεί 110 χιλ. τόνους ανά έτος. Για καθένα από τα έργα προεπιλέχθηκαν 4 υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Η χρηματοδότηση των έργων θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους, ενώ για την κατασκευή και λειτουργία τους επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων θα συνεισφέρουν στην επίτευξη της αειφορίας στη διαχείριση αποβλήτων συνολικά στην Ελλάδα. Εισάγουν μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη στο συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη μετρήσιμων στόχων.

με πληροφορίες απο capital.gr