Με πίστωση ξανά από σήμερα τα φάρμακα στο Αγρίνιο

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας εκτελεί κανονικά από σήμερα το πρωί συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μετά και την σχετική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Παρά το γεγονός ότι την απόφαση του Πανελληνίου Οργάνου των φαρμακοποιών που υπήρξε οριακή δεν την συμμερίζονταο όλοι οι Σύλλογοι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας θα χορηγεί κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους, καθώς σημαντικό ρόλο στην απόφασηή του έπαιξε η κίνηση του υποργείου Υγείας να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Οπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη στάση τους και ζητούν την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο πως σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς του Αγρινίου υπάρχει ήδη έλλειψη 163 κρίσιμων φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων του Αγρινίου, πράγμα που οφείλεται στις εταιρείες φαρμάκων, οι οποίες λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προτιμούν να εξάγουν φάρμακα παρά να καλύπτουν τις εγχώριες ανάγκες.