Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο με μειωμένη συμμετοχή και μειωμένες προσδοκίες

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Στη σύσκεψη που είχαν κληθεί οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης, οι φορείς της περιοχής και η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου υπήρξε πολύ μικρή συμμετοχή καθώς μόνο οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης (ΠΑΣΟΚ) και Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) παραβρέθησαν.

Είναι εντυπωσιακό πως και οι δύο αιτωλοακαρνάνες υπουργοί Σαλμάς και Καραγκούνης απουσίαζαν. Υπήρξαν βέβαια και κάποιες απουσίες δικαιολογημένες όπως αυτή του Γ. Βαρεμένου που απουσιάζει σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό. Από την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας μόνο Δ. Σερπάνος και τα μέλη της Γ. Βαϊνάς και Κ. Πιστιόλας έδωσαν το παρών, ενώ την περιφέρφεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος. Απο την πλευρά των φορέων οι μόνοι που είχαν κληθεί και τελικά παραβράθηκαν ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κ. Ρόκκος, ενώ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου παρών ήταν Ν. Καζαντζής.

Aποτέλεσμα της σύσκεψης αρχικά ήταν να εκφραστεί η πλήρης αντίθεση όλων σε πιθανό κλείσιμο – συγχώνευση του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, ενώ απόφαση όλων είναι θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και ανεξάρτητα από όσα είπαν κατόπιν στις κάμερες οι δύο βουλευτές, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, στη σύσκεψη εκφράστηκε και η απαισιοδοξία για τη μειωμένη συμμετοχή στη σύσκεψη, αλλά κυρίως απαισιοδοξία για το γεγονός ότι εκτιμήση όλων είναι πως το “σχέδιο Αθηνά” θα προχωρήσει και η μάχη για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου θα είναι πολύ δύσκολη.