Μια καταμουτζουρωμένη επιταγή

Για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία αναφερθήκαμε πρόσφατα σε αναλυτικό μας ρεπορτάζ.

Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχονται με το “πάγωμα” του έργου όχι μόνο οι εργοζόμενοι που έχουν μείνει για πολλούς απλήρωτοι, αλλά και πολλές μικρότερες εργοληπτικές εταιρείες που ως υπεργολάβοι συμμετέχουν στην κατασκευή του έργου. Αυτές λοιπόν οι εταιρείες πληρώνονται από τον ανάδοχο του έργου… όπως ακριβώς και οι εργαζόμενοι… Προφανώς και αυτές οι εταιρείες είναι απλήρωτες από τον ανάδοχο.

Μια τέτοια εργοληπτική εταιρεία του Αγρινίου που μετέχει στην κατασκευή του έργου στην αγανάκτισή της που είναι απλήρωτη, έφτασε στο σημείο να ανεβάσει στο facebook τη φωτογραφία μιας επιταγής από τον ανάδοχο που είναι καταμουτζουμένη… Ο λόγος; Κάθε μήνα που η επιταγή έληξε και ο ανάδοχος δεν είχε ή μάλλον δεν ήθελε να πληρώσει τον υπεργολάβο, χτύπαγε και μια σφραγίδα μαζί με μια ημερομηνία για τον επόμενο μήνα. Κάπως έτσι από τον Φεβρουάριο που κόπηκε η επιταγή φτάσαμε στο σημείο ο υπεργολάβος να περιμένει τα χρήματά του στο τέλος Οκτωβρίου… Υπολογίστε τώρα πόσες σφραγίδες …ανανέωσης μεσολάβησαν πάνω στην επιταγή.