Δεν υπάρχει “ρήγμα” λέει ο Πυθαγόρας Σαμαράς

Ο Δημάρχος Ξηρομέρου Π. Σαμαράς με ανακοίνωσή του απαντά στα όσα ειπώθηκαν για την άρνηση των συμβούλων της δημοτικής του αμάδας να δεχθούν την πρότασή αναβολής της συζήτησης για το θέμα των «τελών» της Αλυζίας.

Ο ίδιος εξηγεί πως “έχοντας πράγματι στα χέρια του νέα στοιχεία, μετά από την ενημέρωση των αρμοδίων αντιδημάρχων, ζήτησε την αναβολή του παραπάνω θέματος για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα για να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση” Σημειώνει ακόμη πως επειδή το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μέσα στο μήνα Οκτώβριο , “δεν πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης ή αποφυγής να συζητηθεί το θέμα”.

Όσο αναφορά την συμπολίτευση ο Δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε έχει δημιουργηθεί κανένα ρήγμα» αφού είναι «δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να αποφασίζουν με βάση την δική τους κρίση και εκτίμηση». Παράλληλα σύμφωνα με τον Π. Σαμαρά “αναδεικνύεται και η αντίφαση πολλών ενημερωτικών μέσων και των σχολιαστών τους. Αφού όταν σε ανάλογες περιπτώσεις οι προτάσεις του Δημάρχου, ψηφίζονται ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους οι τελευταίοι χαρακτηρίζονται ως «υποχείρια του Δημάρχου, ως άβουλα στρατιωτάκια κλπ». Τώρα που δεν έγινε κάτι τέτοιο κάποιοι ανακάλυψαν «ρήγμα» και “άδειασμα” του Δημάρχου.”

Μπορεί όντως να μην υπάρχει ρήγμα στην παράταξη Σαμαρά όμως ουκ ολίγες φορές σύμβουλοί του αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι δυσαρεστημένοι με όσα συμβαίνουν στο δήμο.