Το ελληνικό bold and the beautiful

Γράφει η Μάγδα Κ. (magda@agrinioculture.gr)

Δεν μπορώ να πω τίποτα πια. Όλα τρέχουν ρολόι. Από τη μια,  οι τρεις μεγάλες κυβερνητικές μας καρικατούρες,  συμφώνησαν στο τραπέζι των υποτιθέμενων  διαπραγματεύσεων,  τα νέα μέτρα, που θα ταράξουν για άλλη μια φορά την ήδη διαταραγμένη  προσωπικότητα του Έλληνα πολίτη.

Από την άλλη, οι ελεγκτές της τρόικας – πιόνια  πολιτικών συμφερόντων κατά τα γραφόμενα  της Spiegel-  δουλεύουν νυχθημερόν,  σαν τους 7 νάνους ένα πράγμα, βγάζοντας συνεχώς  από το λογιστικό τους «ορυχείο», προτάσεις εξόντωσης μόνο για τα κατώτερα κοινωνικά   στρώματα, φροντίζοντας για την προστασία και την ασφάλεια  της «Χιονάτης»  των υψηλών στρωμάτων, από την κακιά μάγισσα της πείνας και της λιτότητας.

Ένας μεγάλος οίκος μόδας θα λέγαμε,  φαίνεται να  έχει πάρει φωτιά, καθώς οι επώνυμες  ΄΄μοδιστρούλες΄΄ του, υπό το άκουσμα του άσματος «και ράβε ξήλωνε»,   εφαρμόζουν τις μεζούρες τους στα  ανορεκτικά ελληνικά κορμιά, όπου στο τέλος προβλέπεται να τα βγάλουν  εντελώς γυμνά, στα πλαίσια της καινούργιας καμπάνιας με  τον τίτλο «πάρτε μας τα σώβρακα».

Και ενώ το ελληνικό «bold and the beautiful» δουλεύει πυρετωδώς για την εφαρμογή των νέων μέτρων, κάπου αλλού, σε ένα άλλο πολιτικό στούντιο , επίδοξοι ντέντεκτιβ του FBI, αναζητούν μια λίστα ονομάτων, η οποία,  κατά παράδοξο τρόπο,  έχει κάνει φτερά! Αλλά δεν θα αργήσει να δοθεί λύση και σε αυτό το μυστήριο, από του μοναδικούς στο είδος τους πράκτορες της Υψηλής Αστυνομίας, που φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά  στα ίχνη της πολυπόθητης λίστας.

Και…στη συνέχεια του καινούργιου  σίριαλ που τα έχει όλα,  κάποιοι  κομπάρσοι,  αποφασίζουν να γίνουν πρωταγωνιστές  και να ποζάρουν μπροστά στα φώτα της κάμερας. Όπως καλή ώρα, ο κ. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ, που  αποφάσισε  να μιλήσει τώρα (;) και να  βγάλει  στη φόρα το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ,  μέσω του καινούργιου του  βιβλίου. Προφανώς,  ο εν λόγω κύριος, ακολουθεί τη γνωστή ελληνική  θυμοσοφία «κάλιο αργά παρά ποτέ». Αλλά… πάρα  πολύ αργά κ.  Ρουμελιώτη.

Αυτά λοιπόν και άλλα πολλά,  θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και φέτος,   στη νέα σειρά του προγράμματος της ελληνικής ξεφτίλας, με πολλούς πρωταγωνιστές, πολλές ίντριγκες, πολλά συμφέροντα, πολύ φτώχεια, πολύ εξαθλίωση, πολύ ανεργία, πολύ έγκλημα, πολύ ρατσισμό και φυσικά πολλούς πολλούς έρωτες και πολλά πολλά παντρέματα! Καλή θέαση σε όλους μας από τον καναπέ μας…

A bientot
Μάγδα