Αγώνας… τακτικής για το Πανεπιστήμιο

Μετά τον Μ. Σαλμά που έσπευσε να βγάλει αυτός την ανακοίνωση της σύσκεψης στο υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ήρθε και η κίνηση του έτερου αιτωλοακαρνάνα υφυπουργού του Κ. Καραγκούνη να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Αρβανιτόπουλο και τον πρόεδρο της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δ. Σερπάνο για να συζητήσουν για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Στο που αποσκοπεί μια τέτοια συνάντηση λίγες μέρες πριν την ευρεία σύσκεψη για το θέμα στην οποία έχουν κληθεί οι βουλευτές του νομού και οι δήμαρχοι της περιοχής, μπορεί εύκολα να το καταλάβει ο καθένας.

Διόλου ωστόσο τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο αιτωλοακαρνάνες υπουργοί της ΝΔ απουσίαζαν από την σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και τους φορείς της πόλης. Η διάσωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας -όπως κάποτε η αυτονόμησή του- αποτελεί πάντοτε ένα πεδίο που ενδείκνυται για παιχνίδια τακτικής. Ένα παιχνίδι στο οποίο έχουν εμπλακεί πολλοί παράγοντες του νομού από διαφορετικά πόστα. Το αν αυτό θα βγεί σε καλό των ανώτατων ιδρυμάτων του νομού θα το δείξει η ιστορία.