Άσχημο κλίμα στο Μεσολόγγι

Άσχημο κλίμα επικρατεί στο δήμο Μεσολογγίου το τελευταίο διάστημα με τις επιπτώσεις που υπάρχουν από την οικονομική του δυσπραγία. Παράλληλα δρυμεία κριτική ασκείται προς τον δήμαρχο Π. Κατσούλη.

Το χθεσινό περιστατικό της παρ΄ ολίγον κατάσχεσης των απορριμματοφόρων του δήμου Μεσολογγίου από τράπεζα, ήρθε να προστεθεί σε άλλα περιστατικά που φανερώνουν ότι τα πράγματα στο Μεσολόγγι έχουν ξεφύγει… Για παράδειγμα, τις προάλλες λόγω των οφειλών του δήμου στη ΔΕΗ για αρκετές μέρες τα αντλιοστάσια έμειναν χωρίς ρεύμα, πράγμα που δημιούργησε αλλεπάλληλες διακοπές νερού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή των πρώην δήμων Οινιαδών και Αιτωλικού. Οπωσδήποτε η υποχρηματοδότηση των δήμων από το ΥΠΕΣ έχει επηράσει τον ήδη υπερχρεωμένο δήμο, ωστόσο της κριτικής για την κατάσταση δεν διαφεύγει ούτε ο δήμαρχος Π. Κατσούλης. Μπορεί ο ίδιος να έπεισε τους εργαζομένους στο δήμο να εκπέμψουν με κοινή τους ανακοίνωση «SOS» για τη βιωσιμότητα του δήμου Μεσολογγίου, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κλίμα είναι βαρύ για την δημοτική αρχή. Το θέμα που προέκυψε με το νερό στο Αιτωλικό, οι δημόσιες σχέσεις του δήμου στο εξωτερικό, αλλά και οι διεκδικήσεις του δήµου σε διάφορα θέματα (π.χ ΔΟΥ) έχουν σταθεί αφορμή για σκληρή κριτική προς το πρόσωπο του δημάρχου.

Πάντως, επειδή το λουκέτο στο δήμο δεν θα είναι ευχάριστο για κάνενα, τόσο ο δήμαρχος όσο οι επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.