Εμφανής διαφορά

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλους δήμους της χώρας, αλλά και ειδικότερα της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πασιφανές ότι τα πράγματα στο δήμο Αγρινίου είναι πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχει για παράδειγμα στο Αγρίνιο, τόσο άσχημο κλίμα όσο υπάρχει στο δήμο Μεσολογγίου. Ο δήμος Αγρινίου δεν κινδεύει με κατασχέσεις, συνεχίζει στο μέτρο του δυνατού τις κοινωνικές του δομές, δεν έχει απλήρωτους εργαζομένους κ.α. Βέβαια ούτε στο Αγρίνιο, τα πράγματα είναι ιδανικά, αλλά θα πρέπει κανείς να αναγνωρίσει την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε να εμποδιστεί η κατάρρευση του δήμου. Βεβαίως αν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση των δήμων, δεν αποκλείεται σε κάποιους μήνες και στο Αγρινίο να εμφανιστούν προβλήματα σαν και αυτά που υπάρχουν αλλού…

Από την άλλη βέβαια θα μπορούσε εύκολα να πει κανείς ότι η προσπάθεια να θωρακιστεί ένας δήμος απέναντι στην κρίση ή τέλος πάντως να μην καταρρεύσει τόσο εύκολα είναι αυτονόητη. Είναι και αυτό σωστό… αλλά τότε θα πρέπει να αναρωτηθούν οι δημότες των δήμων που βρίσκονται ένα κλικ πρι το λουκέτο, γιατί δεν έγιναν τα αυτονόητα -και ποιοι ευθύνονται για αυτό- στον δικό τους δήμο.