Μια χωματερή στην είσοδο του Αγρινίου : με την ευθύνη πολιτών και την αιγίδα του δήμου [pics]

Πάει πολύς καιρός που στην είσοδο του Αγρινίου υπάρχει μια χωματερή… Σε οικόπεδο του δήμου Αγρινίου δίπλα από τον σταθμό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, έχει δημιουργηθεί μια χωματερή με την ευθύνη πολιτών και την αιγίδα του δήμου…!

Η ιστορία έχει ως εξής ο δήμος Αγρινίου στο οικόπεδο αυτό διατηρεί κάποιους ειδικούς κάδους στους οποίους αδειάζουν σκουπίδια οι σκούπες του δήμου και στη συνέχεια φορτηγά παίρνουν τα σκουπίδια από τους κάδους και τα πηγαίνουν εκεί που πρέπει… Όλο αυτό γίνεται από την πλευρά του δήμου χωρίς να υπάρξει κάποια μόλυνση στο περιβάλλον. Κάποια στιγμή όμως εμφανίστηκαν στο οικόπεδο αυτό και διάφοροι ασυνείδητοι που έριχναν ανεξέλεγκτα σκούπιδια και μπάζα. Σκούπιδια επίσης στην περιοχή έχουν εναποθέσει κατά καιρούς και κάποιοι ρομά που περιστασιακά κατοικοεδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Γιαννούζι. Η εικόνα της περιοχής όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι όχι μόνο αποκαρδιωτική και ντροπιαστική για την είσοδο της πόλης, αλλά αποτελεί και εστία μόλυνσης για τους περίοικους.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ευθύνη των ασυνείδητων που με νοοτροπία πλιατσικολόγου ρίχνουν ανεξέλεγκτα σκούπιδια και μπάζα, υπάρχει τεράστια ευθύνη της αστυνομίας που δεν έχει επιληφθεί του θέματος μέχρι τώρα. Ευθύνη ωστόσο έχει και ο δήμος Αγρινίου που παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά απομακρύνει και τα μπάζα που ρίχνουν ασυνείδητοι, η εικόνα του οικοπέδου του μοιάζει πάντα με σκουπιδότοπο. Ακόμη ο δήμος έχει και ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουν κινητοποιηθεί ακόμη οι αρχές για την παρανομία που συμβαίνει. Δεν έχει ακόμη καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων για την κατάσταση που επικρατεί; Γιατί άραγε; Και τέλος επειδή δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που παρανομούν, ο δήμος -αν θέλει να λύσει το πρόβλημα- θα πρέπει να μεταφέρει τη δραστηριότητα που εκτελεί στο οικόπεδο αυτό κάπου αλλού και όχι σε ένα σημείο στην είσοδο της πόλης και μάλιστα σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή.