Η κουβέντα για το τι ψήφισαν για το Πάρκο

Μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί σχετικά με το τι ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την ανάπλαση του Πάκρου και που φαίνεται τώρα ότι συντάσσονται με την Κίνηση Πολιτών.

Το θέμα του Πάρκου έχει περάσει μέσα από πολλές αποφάσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην οικονομική επιτροπή του δήμου. Υπάρχουν για παράδειγμα αποφάσεις που αφορούν την αποστολή της πρότασης του δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, υπάρχει απόφαση για την έγκριση των όρων δημοπράτησης, απόφαση για την αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου, απόφαση για την μελέτη του έργου.

Και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν καταψηφίσει το έργο σε αρκετές αποφάσεις, ωστόσο δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με την αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Τότε η αντιπολίτευσης ψήφισε με τη λογική ότι “θέλουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ αλλά διαφωνούμε με την συγκεκριμένη ανάπλαση του πάρκου που προτείνει ο δήμος”. Εξάλλου ήδη οι παρατάξεις είχαν καταψηφίσει προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με το έργο. Μάλιστα σε αυτή τη συνεδρίαση παρά την ομόφωνη απόφαση σχετικά με τα χρήματα, οι διαφωνίες ήταν πάλι εντονότατες και η παράταξη της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας είχε αποχωρήσει… Θυμηθείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ που είχαμε κάνει τον περασμένο Απρίλιο.