Είναι τρελοί αυτοί οι…

…θέλω να ξεράσω τώρα. Αλλά,  δεν θα το κάνω,  γιατί  μόλις έφαγα ένα πιάτο καρπάθιες μακαρούνες και θα προτιμούσα να ακολουθούσουν τη φυσιολογική οδό του πεπτικού μου συστήματος.

Και πώς να μη θέλω δηλαδή  να βγάλω τα έντερά μου,  όταν από τη μια βλέπω σύσσωμο το πολιτικό λόμπυ να υποδέχεται στο ελληνικό ( ακόμη ) αεροδρόμιο,  μετά βαΐων και κλάδων  τη γερμανίδα καγκελάριο ,   με το παλιομοδίτικο  μπιζελί σακάκι,  και από την άλλη, το άλλο ,το δημοσιογραφικό λόμπυ, να ξεσκίζεται  να μας πείσει για τη μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης επίσκεψης και την ακόμη μεγαλύτερη αρωγή που θα εξασφαλίσει  το κράτος μας από τα χεράκια της κακόγουστης Χιτλερινας και των υπηκόων της.

Η αλήθεια είναι ότι, καθώς έβλεπα την καγκελάριο με τον πρωθυπουργό μας, να περπατούν ανέμελοι  στους έρημους δρόμους της Αθήνας, για να καταλήξουν  στα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου, μού ήρθε στο μυαλό το επιτυχές άσμα του Αντύπα  ΄΄ πωλείται  όπως είναι επιπλωμένο ΄΄.

Η μεγάλη ατραξιόν όμως  σε όλα αυτά, ήταν η προστάτιδα μάνα   ΓΑΔΑ, που πάντα βρίσκεται εκεί  για να διαφυλάξει  το κοινό καλό και να εξασφαλίσει την ηρεμία της πρωτευούσης, μέσα από τις γεμάτες χούντα και φασισμό ανακοινώσεις της. ΄΄ Απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 π.μ. ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00μ.μ ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως των Αθηνων΄΄ Μια ΓΑΔΑ που στερεί από τον απλό Έλληνα πολίτη,  να συμμετάσχει στην σημαντικότερη ίσως διαδήλωση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Και έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα,  για να ολοκληρωθεί  έτσι όλη αυτή η καλοστημένη  φιέστα. Η παράλογη και συνάμα παράτολμη απαίτηση των τροικανων  να εκκενωθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων, διότι στοιχίζουν λέει στο ελληνικό δημόσιο. Μια απαίτηση που χαρακτηρίστηκε από τον αρμόδιο ΄΄ προδότη ΄΄ μας   αδιανόητη. Και  όλα αυτά, αγαπητέ κ.  Ιούδα,  που έχουν  μέχρι τώρα επιτυχώς επιτευχτεί, δηλ. περικοπές μισθών και συντάξεων, καταργήσεις επιδομάτων, απολύσεις,  παράλογη φορολογία, φτώχεια,  εξαθλίωση,  κ.τ.λ. κ.τ.λ. αδιανόητα ήταν,  αλλά μια χαρά τα φέρατε εις πέρας και   μάλιστα, χωρίς  κανέναν ενδοιασμό.

Τελικά, είναι τρελοί αυτοί οι… Ελληνάρες, όπως  θα έλεγε και ο Αστεριξ. Ναι, πρέπει να είσαι  πολύ  τρελός  για να ανέχεσαι πάνω από το κεφάλι σου χειρότερες ΄΄ τρελοκαμπέρες΄΄  από εσένα. Τουλάχιστον, στο γαλατικό χωριό, οι κάτοικοί του ζούσαν αρμονικά μέσα στη δική τους τρέλα, μην αφήνοντας κανένα ρωμαίο κατακτητή να εισχωρήσει μέσα  σε αυτή.  Είχαν βέβαια ένα μεγάλο όπλο,  το μαγικό ζωμό που τους έκανε πανίσχυρους και έναν Οβελιξ βουτηγμένο μέσα σε αυτόν. Εμείς,  δυστυχώς, έναν  ζωμό διαθέτουμε, που στηρίζεται σε μια παλιά δοκιμασμένη  συνταγή, ονόματι ΄΄ μπάτε σκύλοι αλέστε ΄΄ και από το συγκεκριμένο ζωμό, πίνουν καθημερινά οι μεγάλοι αρχηγοί της ελληνικής ντροπής.  Προσέξτε όμως, γιατί κάπου παρακάτω μπορεί να  παραμονεύει ο Οβελιξ,  με τα ογκώδη  μενιρ του και πού ξέρετε… μπορεί να του φύγει κανένα κατά λάθος…

A bientot
Μάγδα