Άκρα του τάφου σιωπή…

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη προγραμματίζουν σύμφωνα με το moriasnow.gr εκπρόσωποι του νομού Ηλείας με σκοπό να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του.

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δηλώνει έτοιμος να στραφεί κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας οικονομικές και αστικές ευθύνες, αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα. Μάλιστα προσκάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν να επισκεφθεί επίσημα την Πελοπόννησο.

Στην συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων εκφράστηκε από όλους τους Πελοποννήσιους η αντίθεση σε οιαδήποτε σκέψη και ενέργεια που να αναστέλλει την συνέχιση της κατασκευής του δρόμου.Μάλιστα οι βουλευτές της Ηλείας εμφανίστηκαν πρόθυμοι να μην ψηφίσουν στην Βουλή τέτοια αλλαγή.

Αυτά για να ξέρουμε πως διεκδικούν στην Πελοπόννησο, την ώρα που στην Αιτωλοακαρνανία για την Ιόνια Οδό επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή… και μάλιστα σε ένα σημείο που πολλοί εκτιμούν πως μια ενδεχόμενη επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει, θα συνδυαστεί με μείωση του φυσικού αντικειμένου των έργων.