Επί της διαδικασίας… βεβαίως βεβαίως

Δήλωση – «βόμβα» ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο που μειώνει τη συμμετοχή του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής εμμένοντας στην απόφαση που έλαβε το κόμμα κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση: «Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας περνά μόνο από διαδικασίες που θα εγγυηθούν την απόλυτη διαφάνεια και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Κάθε αποκρατικοποίηση πρέπει να περνά ξεχωριστά από την Ολομέλεια της Βουλής. Τις επόμενες ώρες πρέπει να έρθει φέρει σχετική τροπολογία που θα κατοχυρώνει θεσμικά διαδικασίες διαφάνειας. Οτιδήποτε άλλο δεν στέκει και κυρίως το νομοσχέδιο δεν περνάει…».

Και μην σκεφτεί κανείς ότι ο Θάνος βγήκε στο αντάρτικο, απλώς επί της διαδικασίας διαφωνεί… Δεν θέλει να περάσουν οι αποκρατικοποιήσεις πακέτο, αλλά να περάσουν μία – μία από την βουλή… Κατά τα άλλα θα τις ψηφίσει όλες! Δεν τις θεωρεί ξεπούλημα… Εξάλλου υπουργός της κυβέρνησης του ΓΑΠ ήταν όταν έχει αρχίσει η σύζητηση για την αξιοποίηση (δηλαδή ιδιωτικοποίηση) της δημόσιας περιουσίας ύψους 50δισ. Τότε ο Θάνος δεν διαφωνούσε σε τίποτα…