Μειώσεις στα δημοτικά τέλη με τέτοια υποχρηματοδότηση;

Σημαντικές αποφάσεις για τη μείωση των δημοτικών τελών το 2013, λόγω της κρίσης, αναμένεται να πάρει σύμφωνα με πληροφορίες του “Αθήνα 9,84” το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων,.

Οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τους καταστηματάρχες θα φτάσουν μέχρι και το 40%, ειδικά σε περιοχές όπου η εμπορική δραστηριότητα έχει πέσει αισθητά, όπως για παράδειγμα, στο Κολωνάκι.Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, η αρμόδια αντιδήμαρχος Εύα Κοντοσταθάκου, σύμφωνα με τον «Αθήνα 9,84» θα προτείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μηδενική αύξηση, ενώ για τα νέα ζευγάρια θα προταθεί μείωση των τελών κατά 50%.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πως μπορεί ο δήμος Αθηναίων να κάνει τέτοιες μειώσεις, άραγε δεν έχει επηραστεί από την οικονομική κρίση και την υποχρηματοδότηση των δήμων…;;; Μήπως ο δήμος Αθηναίων είναι πλεονασματικός; Όχι δα, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων είναι τα χρέη του! Κι όμως προβαίνει σε μειώσεις… Και στο δήμο Αγρινίου είναι αλήθεια πως για πολλά χρόνια είχαμε μηδενικές αυξήσεις… για μειώσεις τελών όμως δεν ακούσαμε ποτέ…

Δ.Π