Σύσκεψη για τα Αϊ – Βασιλιώτικα

Σύσκεψη των αρμοδίων φορέων – υπηρεσιών της περιοχής με πρωτοβουλία του δήμου Αγρινίου έγινε προχθές την Τετάρτη 31/10 στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης και της αντιπαράθεσης που επικρατεί ανέμεσα σε κατοίκους και Ρομά στα Αϊ – Βασιλιώτικα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχει θέσει ο τοπικός σύλλογος στα Αϊ – Βασιλιώτικα και έχουν να κάνουν κυρίως με την εγκληματικότητα που εμφανίζουν οι Ρομά αλλά και θέματα υγιεινής και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου Αγρινίου Π. Μοσχολιού, ο πρόεδρος εφετών κ. Τσούνης, εκπρόσωπος της Εισαγγελείας Αγρινίου, εκπρόσωποι των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας καθώς και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου, αλλά και οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Υγιεινής και των υπηρεσιών του δήμου Αγρινίου (πολεοδομία κτλ). Αυτό που τέθηκε ως ζητούμενο στη σύσκεψη ήταν η μεγαλύτερη ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στα Αϊ – Βασιλιώτικα. Παράλληλα ο δήμος Αγρινίου εξετάζει πως μπορεί να εντχθεί η περιοχή στο πρόγραμμα της Ε.Ε για την ένταξη των Ρομά, που θα υλοποιηθεί στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της σύσκεψη έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 Ρομά, θέλοντας με την παρουσία τους να δείξουν πως διαφωνούν με την επιχείρηση εκδίωξή τους από την περιοχή, αφού έτσι είδαν την εν λόγω σύσκεψη.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης και οι όποιες αποφάσεις είναι πιθανό να παρουσιαστούν σε ευρεία σύσκεψη που εξετάζει να συγκαλέσει ο τοπικός σύλλογος στα Αϊ – Βασιλιώτικα. Εξάλλου η σύσκεψη αυτή έγινε μετά από δυο εκδηλώσεις του τοπικού συλλόγου που στόχο είχαν να θέσουν προ των ευθυνών τους τις αρχές και το δήμο Αγρινίου. Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής από εδώ και στο εξής καθώς συνεχώς καταγγέλλουν την ολιγωρία των αρχών.