Απεργιακές συγκεντρώσεις για τα νέα μέτρα την Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Νοέμβρη στο Αγρίνιο

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το ΠΑΜΕ και το σωματείο Οικοδόμων σε απεργιακές συγκεντρώσεις ενόψει της ψήφισης στη βουλή των νέων μέτρων. Συγκεκριμένα διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 6/11/12 στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας και συλλαλητήριο το απόγευμα στις 6 μ.μ. της επομένης Τετάρτης 7/11/12.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αναφέρει στο κάλεσμά του:
Τα νέα μέτρα, που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, έρχονται να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από τα προηγούμενα .Έρχονται να καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ,τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις.Έρχονται να ρίξουν κι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών οικογενειών , με νέα χαράτσια και φοροληστεία .Έρχονται να διαλύσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία, να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από τη δημόσια υγεία και παιδεία.

Η ανεργία ξεπερνάει το 25%, οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στο όνομα του «ανταγωνισμού» του κεφαλαίου, για να ξεφύγουμε από την κρίση, όπως λένε, παραχωρούν τα πάντα στους πλουτοκράτες , Έλληνες και ξένους. Επιδιώκουν να τους δώσουν καθαρό πεδίο δράσης, απαλλαγμένο από ικανοποιητικούς μισθούς , επιδόματα , συντάξεις, κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες κ.α., για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους. Κατά 18,2% αύξησαν τα κέρδη τους οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα το 2011, μέσα στην καρδιά της κρίσης.

Τα αντεργατικά αυτά μέτρα ήταν αποφασισμένα να παρθούν πριν από χρόνια, είτε με κρίση είτε χωρίς κρίση, με τις αποφάσεις του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας, τη «Λευκή Βίβλο» κ.α. Είναι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις της , για να στηρίξουν το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημά του. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση , την ονομάζουν κρίση χρέους, για να παίρνουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συμφωνήσει πριν από χρόνια , για να συγκεντρώσουν τον πλούτο σε όλο και λιγότερα χέρια.

Συνάδελφοι, τώρα υπάρχει πείρα, γνωρίζουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται. Κάθε ανοχή και υποχώρηση , κάθε αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.Τώρα έχουμε ευθύνη να ξεχωρίσουμε φίλους και εχθρούς ή όσους μας κάνουν τους «φίλους» λέγοντας ότι θα μας λύσουν το πρόβλημα μέσα από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.Γι’ αυτό να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας , να σηκώσουμε κεφάλι, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς. Δε μας ξεγελάνε οι «ελιγμοί» και οι ψευτοδιαφωνίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
– Να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μέτρα και τα μνημόνια, να τα ανατρέψουμε στην πράξη.
– Καμιά θυσία , την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
– Αγώνας για απαλλαγή από τα μονοπώλια και την Ε.Ε.