Ειδικός Σύμβούλος και Κίνηση Πολιτών στο Δήμο Ξηρομέρου

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς αποφάσισε να κάνει άλλη μια πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου στο δήμο. Ο νέος ειδικός σύμβουλος θα παρέχει συμβουλές σε νομικά θέματα του Δήμου. Σημειώνονται ότι αυτή είναι η δεύτερη πρόσληψη ειδικού συμβούλου στο δήμο Ξηρομέρου, αφού ο δήμαρχος το 2011 είχε προσλάβει έναν ακόμη.

Βεβαίως προκαλεί απορίες η στάση του δήμου που δείχνει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα οικονομικά των δήμων. Ο δήμαρχος επιλέγει σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου με έναν ακόμη υπάλληλο, ενέργεια που δημιουργεί αντιδράσεις στο Ξηρόμερο.
Και δεν είναι μόνο αυτό… αλλά μια σειρά από βασικά ζητήματα για το δήμο Ξηρομέρου λιμνάζουν καιρό τώρα, κάτι που οδηγεί και στη σχηματοποίηση των αντιδράσεων.

Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου έρχεται να δώσει χώρο στη δυσφορία που επικρατεί για τη δημοτική αρχή στο Ξηρόμερο, διοργανώνοντας συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 11 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού. “Σε καιρούς που η τοπική αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να παίζει το ρόλο της ανάσχεσης των συνεπειών της γενικότερης πολιτικής, στους περισσότερους δήμους ζούμε την ολιγαρχία μιας παρηκμασμένης τοπικής ελίτ, προσκολλημένης επί χρόνια στο καταρρέον πολιτικό σύστημα” σημειώνει με νόημα η Κίνηση Πολιτών.