Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα

Από τη Δημοτική ενότητα Αλυζίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο «Κατασκευή του Εξωτερικού Δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα» συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000,00 ευρώ.

Συνοπτική περιγραφή έργου: Το δίκτυο θα ξεκινάει από το αντλιοστάσιο στη θέση «Παλαμονίδα» συνεχίζοντας ως τη θέση «Αγριλιά» όπου θα κατασκευαστεί η νέα δεξαμενή. Η γραμμή παροχής νερού του δικτύου θα ακολουθεί την αριστερή πλευρά του δρόμου από Αστακό προς Μύτικα και θα φθάνει έως την «Αγία Τριάδα» ενδιάμεσα θα κατασκευαστούν κάθετοι αγωγοί προς όλους τους ασφαλτωμένους δρόμους οι οποίοι θα συνεχίζουν παράλληλα στο δρόμο της παραλίας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς σχολίασε σχετικά:
«Με το συγκεκριμένο έργο ουσιαστικά θα υδροδοτηθεί όλη η παραλιακή ζώνη της Αλυζίας από το Μύτικα μέχρι την Παλιόβαρκα, κάτι το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είτε αυτοί έχουν ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα) είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά είτε είναι παραθεριστές. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο θα συμβάλλει περαιτέρω στη τουριστική ανάπτυξη δίνοντας παράλληλα σε υποψήφιους επενδυτές νέες δυνατότητες να δραστηριοποιηθούν στο πανέμορφο αυτό τόπο. Θέλω εδώ να τονίσω ότι η παραλιακή ζώνη της Αλυζίας αποτελεί ένα από τα στολίδια του δήμου Ξηρομέρου και όχι μόνο».