Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο [pics + HD video]

Με δυο απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα εξελίχθηκε η μέρα της γενικής απεργίας στο Αγρίνιο. Με μεγάλη συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Αντίθετα μικρότερη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση των φορέων στην πλατεία Ειρήνης.

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Στην πλατεία Δημοκρατίας βρέθηκαν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καθώς και τα τρακτέρ των αγροτών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ. Χαιρετισμούς απηύθυναν στους συγκεντρωμένους οι Μάνος Ποσοτίδης από τη γραμματεία της ΠΑΣΥ, η Βάσω Καραμπά εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και ο Βασίλης Νικάκης εκ μέρους της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ που έκανε λόγο για “εγκληματίες” που θέλουν να αφανίσουν τον Ελληνικό λαό, πετσοκόβοντας μισθούς συντάξεις και επιδόματα ακόμα και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κωνσταντίνος Μαργιώλης, που κάλεσε σε διαρκή αντίσταση κατά των νέων μέτρων.

Στην πλατεία Ειρήνης και τη συγκέντρωση του συντωνιστικού των φορεών χαιρετισμό απήυθυνε ο Γ. Μπαζώρας μέλος του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών. Η συμμετοχή στην συγκεκριμένη συγκέντρωση υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων, αφού παρέστησαν μόνο μέλη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων και σωματείων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πορείες και είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το συντονιστικό των φορεων επέλεξαν την ίδια πορεία ξεκινώντας από την οδό Παπαστράτου.