Αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου από τους δικηγόρους του Αγρινίου [pics + HD video]

Σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι δικηγόροι του Αγρινίου στα πλαίσια των κινητοποίησεών τους.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου Λεωνίδας Υφαντής σε δήλωσή του έκανε λόγο για συστηματική προαπάθεια που γίνεται να καταλυθούν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. “Όταν διπλασιάζεις τα παράβολα το δικαστικό ένσημο και καθιστάς σχεδόν αδύνατη τη προσφυγή του πολίτη στη δικαιοσύνη, κατ’ αυτόν τον τρόπο φαλκιδεύεις τα δικαιώματά του”.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Υφαντή στην webtv του myagrinio.gr

Όσο αφορά τον κλάδο ο δικηγορικός σύλλογος Αγρινίου διακηρύσσει την πρόθεσή του να εναντιωθεί στην – κατά τις πληροφορίες – επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να προωθηθεί έπειτα από την μόλις προ ημερών πανηγυρική καταψήφισή της από τους Έλληνες Βουλευτές και επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών, της υγιούς δημοκρατικής έκφρασης των Βουλευτών και της αποδοχής του αποτελέσματος της ήδη διεξαχθείσας ψηφοφορίας, προς όφελος της εξυπηρέτησης ακατανόητων λογικών εξωθεσμικών παραγόντων και της πρόθεσης μονομερούς επιβολής τους.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι θα αποφασίσουν για τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις τους το ερχόμενο Σάββατο όποτε και θα συνέλθει η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων.