Δήμος Μεσολογγίου : «αν ο δήμος εκλείψει θα έχουμε να κάνουμε με εταιρείες και πελάτες» [HD video]

Με την ενημέρωση των ετεροδημοτών της Αθήνας, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη έκλεισε ένας κύκλος συναντήσεων της δημοτικής αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με συλλόγους και φορείς του διευρυμένου δήμου, που θα κορυφωθεί με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012. “O δήμος σημαίνει επικοινωνία και λύσεις για όλη την επικράτεια του δήμου, αν ο δήμος εκλείψει αυτό που θα αντικατασταθεί θα είναι ότι πλέον θα έχουμε να κάνουμε με εταιρείες και με πελάτες, που λειτουργούν στη λογική ότι αυτό είναι το κόστος, αυτό είναι το κέρδος” είπε ο δήμαρχος Π. Κατσούλης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων.

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ανέλυσε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκετε ο δήμος, παρ΄ όλες τις προσπάθειες και ενέργειες που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή όπως π.χ. η μείωση των λειτουργικών δαπανών και παρουσιάστηκε στους ετεροδημότες ένα πλαίσιο διεκδικήσεων με το οποίο ο δήμος θα μπορούσε, αν αυτό υλοποιηθεί, να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας για το σύνολο των δημοτών.Με το πέρας της παρουσίασης από τον δήμαρχο τοποθετήθηκαν, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους -μεταξύ των οποίων και βουελυτής Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής- και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν μαζικές κινητοποιήσεις ώστε να κερδίσει η περιοχή του διευρυμένου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αυτό που της αξίζει.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρέστησαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Κατοχιανών Παναγιώτης Καλαντζής, η πρόεδρος του Συλλόγου έν Αθήναις Αιτωλικιωτών Μάγδα Βελτσίστα, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πενταλοφιτών Αθήνας Στράτος Μπίκας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Άγιος Συμεών» ο Βουλευτής Αττικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι πρώην Βουλευτές Σπήλιος Λίβανος και Γιώργος Ζαμπέλης, ο κ. Μοσχανδρέου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιώργος Δημαράς, οι πολιτευτές Νάσος Μπασαγιάννης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σπανός και  οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου.