Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να λέει ό,τι θέλει

Πρόσφατα η Γενική Συνέλευση του τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου,
ζήτησε από την Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, να δρομολογήσει άμεσα τη μετακίνηση του Τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων της Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα λύσουν ζητήματα ζωτικής λειτουργίας του Ιδρύματος. Η σκέψη της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Μεσολόγγι βασίζεται στο αυτονόητο πως η οικονομική κατάσταση του ΤΕΙ επιδεινώνεται αφού επιβαρύνει δραματικά τον προϋπολογισμό του για να συντηρεί τη λειτουργία ενός μόνο Τμήματος ως παράρτημα στη Ναύπακτο, ακολουθώντας μια οικονομική πολιτική η οποία παραμένει προσκολλημένη σε δυνατότητες και αντιλήψεις προηγούμενων ετών.

Από την άλλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει το δικαίωμα να κάνει και κάποιους παραλογισμούς. Παράδειγμα, αρκετοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο, που εσχάτως δυσφημούν το ίδρυμα διαδίνοντας ότι θα κλείσει στα πλαίσια του σχεδίου “Αθηνά” για την ανώτατη εκπαίδευση και μάλιστα προεξοφλούν πως η μόνη περίπτωση για να αποφευχθεί το λουκέτο των τμημάτων είναι η επιστροφή των δυο από τρία τμήματα στα Γιάννενα… Φαίνεται ότι κάποιοι αναπολούν τα προνόμιά τους όταν τα τμήματα του Αγρινίου υπάγονταν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δυστυχώς όμως θα τους ξημερώσει η Πάτρα! Αφού εκεί θα οδηγηθεί διοικητικά, αν δεν κλείσει το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Πάντως δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός από το να δυσφημούν κάποιοι καθηγητές τόσο πολύ τα τμήματα στα οποία υπηρετούν… Αλλά η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να λέει ό,τι θέλει… έχει το ακαταλόγιστο που λένε!