Ο Παναγιώτης Κατσούλης στο myagrinio.gr

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μίλησε στην webtv του myagrinio.gr με αφορμή την ενημέρωση των ετεροδημοτών για την οικονομική κατάσταση του δήμου. “Δεν αντέχει άλλο ο δήμος να λειτουργεί με την ίδια κοινωνική ομπρέλα και με το 30% των πόρων του 2009, που με το νέο Μνημόνιο θα γίνουν 15%” σημειώνει σχετικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου ενώ για τον τρόπο αντίδρασης του δήμου ο κ. Κατσούλης μας προϊδεάζει λέγοντας “δεν θα διαχειριστούμε τη μιζέρια και την εξαθλίωση”.

O κ. Κατσούλης θεωρεί πως με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων και πιστεύει πως η μόνη λύση για να αποφευχθεί η επιπλέον φορολοφία που φέρει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων είναι με μια ουσιαστική φορολογική αποκέντρωση οι δήμοι να αποκτήσουν ίδια έσοδα. Είναι από τις λίγες φορές webtv του myagrinio.gr που ακούμε ένα δήμαρχο να δηλώνει πως δεν είναι ικανποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί η ΚΕΔΕ τους παρακρατηθέντες πόρους των δήμων. Αυτό το κάνει ο Παναγιώτης Κατσούλης χαρακτηρίζοντας την πολιτική της ΚΕΔΕ “μπαλωματική”…

Νοσοκομείο, Μουσείο και …Χρυσή Αυγή
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η άποψη του δημάρχου Μεσολογγίου για το θέμα του νοσοκομείου στο Μεσολόγγι που θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει και την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου! “Είναι λάθος η λογική επειδή γίνεται στο Αγρίνιο ένα νέο νοσοκομείο, αυτό να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το νοσοκομείο Μεσολογγίου”. “Αυτό θα επιφέρει την καταστροφή και των δύο νοσοκομείων” σημειώνει ο κ. Κατσούλη. Στο ζήτημα της δημιουργίας αρχαιολογικού μουσείου αναφέρθηκε ακόμη μιλώντας στην webtv του myagrinio.gr ο Π. Κατσούλης λέγοντας ότι προέχει η υλοποίηση των μελετών για το “Ξενοκράτειο” ώστε να ενταχθεί σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που τρέχουν. Για τη μόνιμη στέγαση του μουσείου στην έκταση του ΚΕΓΕ ο κ. Κατσούλης πιστεύει πως αν “περπατήσει” το θέμα της μελέτης στα επόμενα δυο χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε με αισιοδοξία για την ανέγερση του νέου μουσείου μέσα από την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Τέλος στο θέμα των νεοναζιστικών φαινομένων απέναντι στους Ρομά ή τους ελέγχους στη λαϊκή αγορά ο δήμαρχος Μεσολογγίου σημειώνει πως έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τέτοια φαινόμενα και θεωρεί πως η λύση είναι “να δυναμώσουμε την κρατική και τη δημοτική παρέμβαση και όχι να αφήσουμε κάποιους να υποκαθιστούν το κράτος.”

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στην webtv του myagrinio.gr