Γιατί ψηφίζεις κάτι που δεν πιστεύεις…

Το ανεξήγητο της στάσης των ελλήνων βουλευτών να ψηφίζουν μέτρα που δεν τα πιστεύουν αποτυπώνουν μεταξύ άλλων και τα λεγόμενα του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη στη βουλή λίγο πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Να μερικές από τις ατάκες του : Το πακέτο μέτρων είπε ότι αποτελεί «προϊόν των έμμονων της τρόικας και της πλήρους αποτυχίας του κ. Σαμαρά να διαπραγματευτεί», «κανείς δεν πιστεύει σε αυτά τα μέτρα και σε αυτό το μείγμα πολιτικής».

Το πρόβλημα, γιατί περί προβλήματος πρόκειται, να ψηφίζεις κάτι που δεν πιστεύεις, εξηγούν κάποιες άλλες ατάκες του κ. Μωραίτη που είναι σωστές στην ουσία τους, άλλα ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα σε δυο μνημόνια δεν έχει δικαίωμα να λέει…
«Δεν θα ανεχτούμε το ίδιο πολιτικό προσωπικό που μας οδήγησε στο μεταπολιτευτικό έκτρωμα να έρχεται σήμερα και να μας λέει ότι μπορεί να σώσει τη χώρα»…. Σωστά κανείς δεν ανέχεται πλέον το παραπαίων πολιτικό προσωπικό. «Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν πληρώθηκε ακριβά»… Το συμμερίζονταν όμως και ο ίδιος όταν το 2009 αναλάμβανε υπουργικούς θώκους.

Συγκεκριμένα τώρα για το κ. Μωραίτη το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει σε ποια γενιά ανήκει… γιατί χθες στη βουλή είπε : “η δική μου γενιά, κλήθηκε να διαχειριστεί τη χρεοκοπία μιας άλλης γενιάς”… Μόνο που ο ίδιος το μακρυνό 1994 επέλεξε σε ηλικία 24 ετών να μεταπηδήσει στη χρεοκοπημένη γενιά, όταν εκλέχθηκε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στην χώρα… Να λοιπόν γιατί ψηφίζεις κάτι που δεν πιστεύεις…