Ντροπή

Σε επιφυλακή τέθηκε χθες βράδυ η τοπική αστυνομία στο Αγρίνιο για να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις με αφορμή την ψήφιση του πολυνοσχεδίου στη βουλή σε γραφεία κομμάτων αλλά και βουλευτών.

Η διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον προκληκτική. Όχι μόνο γιατί προστατεύει τους προδότες αλλά και για το λόγο ότι έλαχιστες φορές η αστυνομία κινείται προληπτικά για να προστατέψει πολίτες ή τέλος πάντων δεν προσφέρει προστασία στους πολίτες, αφού πλέον σε πολλές περιπτώσεις δεν επεμβαίνει. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα εξηγεί του λόγου το αληθές. Με την αύξηση της εγληματικότητας που υπάρχει είναι πολλές οι περιπτώσεις που πολίτες δηλώνουν κλοπές ή μικροκλοπές (ιδίως στα χωριά) και πολλές φορές δηλώνουν και τον δράστη (αφού τυχαίνει να είναι “γνωστός”)… Αν όμως πεις στην αστυνομία “αυτός με έκλεψε, και αυτά που μου πήρε είναι στην αυλή του σπιτιού του”. Η αστυνομία σου απαντά “δεν επεμβαίνω, κάν του μήνυση”, δηλαδή πλήρωσε 300€. Η κατάληξη είναι ο πολίτης απηυδισμένος να μην δηλώνει ούτε την κλοπή…!

Δεν είναι ντροπή, όταν η αστυνομία δεν μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους ούτε καν στα μικροπράγματα, να πηγαίνει και προστατεύει τα γραφεία των βουλευτών;;;