Τμηματικά θα καταβληθεί η δόση δηλώνει ο πρόεδρος του EuroWorking Group

Σε δόσεις αναμένεται να καταβληθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Τόμας Βάιζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group το οποίο συνεδριάζει για την χώρα μας ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βάιζερ στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης όμως όπως είπε, σε αυτό δεν φταίει η χώρα μας αλλά οι δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη.Επίσης, τόνισε ότι η δόση θα καταβληθεί τμηματικά «μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις». Ωστόσο κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η δόση που θα καταβληθεί θα ξεπερνά τα 31,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Βάιζερ επανέλαβε ότι δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, όμως όπως είπε «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», διότι η Ευρωζώνη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου.

πηγή : newpost.gr