Αποκλεισμός για την Ομόνοια Ναυπάκτου στο κύπελλο

Την ήττα γνώρισε στο κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ η Ομόνοια Ναυπάκτου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Ηττήθηκε από τον Πυργέα με 1-3 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο μετά όμως από ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Η παρθενική συμμετοχή στην ιστορία της Ομόνοιας στο κύπελλο Ελλάδος δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Αντιμετωπίζοντας σε ένα ιστορικό για το σύλλογο παιχνίδι στη Ναύπακτο την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Β’ κατηγορίας, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλο της. Η νεανική ομάδα του Γιώργου Μητρόπουλο με μόλις τέσσερις παίκτες πάνω από 18 χρονών προέβαλε σθεναρή αντίσταση, πήρε ένα σετ, αλλά η πιο έμπειρη ομάδα του Πύργου πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η Ομόνοια ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 7-3. Ο Πυργέας όμως ροκάνισε γρήγορα τη διαφορά και το παιχνίδι από το 9-9 και μετά πήγαινε πόντο πόντο, με τον Πυργέα να προηγείται με δυο-τρεις πόντους και την Ομόνοια να ισοφαρίζει. Έτσι κύλησε το σετ ως το 22-22 όταν τα καλά σερβίς του Μαυροειδή και η αδυναμία των γηπεδούχων να τελειώσουν τις επιθέσεις τους έδωσαν το σετ με 22-25 στον Πυργέα. Με τον ενθουσιασμό της κατάκτησης του πρώτου σετ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό τους και το δεύτερο σετ κατέληξε εύκολα στον Πυργέα με 15-25.

Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τη Ομόνοια. Βρέθηκε από την αρχή πίσω με 4 και 5 πόντους κι ενώ έβρισκε τρόπους, κυρίως με καλά τελειώματα να πλησιάζει στο σκορ, ο Πυργέας άνοιγε ξανά τη διαφορά. Σιγά σιγά όμως οι νεαροί παίκτες το Γιώργου Μητρόπουλου αποκτούσαν αυτοπεποίθηση, πλησίασαν στο 19-21 και με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 πήραν το σετ με 25-21. Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν εξαρχής πόντο- πόντο, αλλά με τον Πυργέα να ξεφεύγει και με πέντε σερί πόντους να κάνει το σκορ 10-16. Η Ομόνοια μείωσε σε 16-17 δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία ως ομάδα αλλά η εμπειρία των αντιπάλων σε κρίσιμα σημεία έδωσε το σετ με 19-25 στον Πυργέα και μαζί και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πολύ καλή ήταν η απόδοση των παικτών της Ομόνοιας αμυντικά, ειδικά στις επιθέσεις των αντιπάλων από τα άκρα, αντιμετώπισε ωστόσο προβλήματα στις επιθέσεις από το κέντρο. Ανά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της Ναυπάκτου και έδειξε πως η ομάδα έχει πολύ καλές προοπτικές, ακόμα και για το φετινό πρωτάθλημα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόκκαλης Δ., Κόγγος, Παπαηλιόπουλος, Παύλου, Γραββάνης, Λουκάς Χ., Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σακκούλης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Τσούσης.
Πυργέας (Μπατιστάτος): Μαυροειδής, Μπατιστάτος, Τσόκος, Λόλας, Τσώνης, Στυλιανέσης, Μπαρτσιώτης, Παπαδημητρίου Α., Παπαδημητρίου Κ., Ζαχαρόπουλος, Μαρκόπουλος.